Összefoglaló 2022. november 5., szombat

DVTK - Nyírbátor SC 27-20 (13-10)

Az NB II. Észak-keleti csoportjának 7. fordulójában a tabella harmadik helyen álló Nyírbátor SC-t fogadta a DVTK kézilabda csapata. A piros-fehérek a nehéz kezdés után átvették az irányítást a mérkőzésen és hét gólos előnnyel nagyon fontos két pontot tartottak itthon, amivel továbbra is a tabella élén állnak.

DVTK - Nyírbátor SC 27-20 (13-10)


Kiegyenlítetten kezdődött a hetedik forduló rangadója az NB II. Észak-keleti csoportjában a Herman Ottó Gimnázium Tornatermében, ahol a vendég nyírbátoriak 4-5-re is vezettek a hazai diósgyőriek ellen. Az első félidő felétől azonban egy öt perces időszak alatt el tudott lépni Molnár András csapata és 19 perc elteltével 11-6 állt az eredményjelzőn. A jó időszakot azonban 14 perces hazai gólcsend követte, ami alatt a DVTK jó védekezésnek köszönhetően csak 11-8-ra zárkózott fel a Nyírbátor. A rossz periódus után hazai időkérés következett és a sorokat rendezve 13-10-el fordultak a csapatok.

 

A második játékrész első tíz percében egy góllal tudta növelni előnyét a DVTK (18-14), ami után magasabb fokozatra kapcsoltak Molnár Andrásék és az 50. perchez érkezve már 23-17 állt az eredményjelzőn. Az utolsó tíz percben a Nyírbátor mindent megtett az esetleges felzárkózásért, de végül nem tudtak közelebb kerülni a Diósgyőrhöz, ami 27-20-as győzelmet aratott a tabella harmadik, közvetlen üldöző ellen.

 

A találkozón Gál András és Gulácsi Bálint egyaránt 5-5 gólig jutott, míg Saláta Domonkos négyszer vette be a vendégek kapuját, kapusunk, Torma Antal pedig ismét kiváló teljesítményt nyújtva 56 %-os hatékonysággal védett.

 

NB II. Észak-kelet, 7. forduló

DVTK - Nyírbátor SC 27-20 (13-10)

Miskolc, Herman Ottó Gimnázium Tornaterme

Játékvezetők: Konkoly Áron, Oláh Bence

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve

Molnár András vezetőedző: A hibáinknak köszönhetően ezt a mérkőzést ma többször kellet megnyerni, de hál’ istennek ez sikerült. Minden elismerésem az ellenfelé, mert nagyon jól megszervezték a védelmet, sajnos ma a felált fal elleni játékunk erősen döcögött, az előre játékunkkal és a visszafutásunkkal elégedett voltam, de úgy tűnik, hogy a felált fal elleni játékot tovább kell gyakorolnunk. Ettől függetlenül nyertünk és most jelen helyzetben ez a legfontosabb. Gratulálok a Srácoknak és köszönjük a szurkolást!

 

A DVTK kézilabda csapata legközelebb november 9-én, szerdán a PLER Budapest ellen lép majd pályára a magyar kupa III. fordulójában, míg a bajnokságban november 13-án Hajduböszörményre utaznak a piros-fehérek.