Összefoglaló 2017. július 29., szombat

Haladás - DVTK 0-3 (0-0)

Harmadik idegenbeli meccsén másodszor győzött a DVTK. Az OTP Bank Liga 3. fordulójában Sopronban fogadta a Haladás a DVTK csapatát. Az első félidőben négy sárga lap született, de egy gól sem esett. A második félidőben fordult az arány, háromszor is betaláltak a diósgyőriek. Tamás Márk szöglet után fejjel, Óvári Zsolt közelről lábbal, míg Busai Attila szintén lábbal, de távolról mattolta Királyt.

Haladás - DVTK 0-3 (0-0)


OTP Bank Liga 3. forduló

Swietelsky Haladás - Diósgyőri VTK 0-3 (0-0)

Sopron, Városi Stadion, 1544 néző. Játékvezető: Farkas Ádám (Berettyán Péter, Horváth Róbert, Szabó Zsolt, Szilasi Szabolcs).
Haladás: Király - Polgár, St. Wils, Jagodics M., Bosnjak - Kiss B., Simon Á., Medgyes - Rácz, Williams, Tóth M. Vezetőedző: Mészöly Géza.
DVTK: Rados - Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás - Vela, Tóth B., Busai,  Óvári - Szarka, Ioannidis. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.

Csere: Tóth B. helyett Nono és Ioannidis helyett Ugrai a 46., Medgyes helyett Halmosi és Rácz helyett Grumić a 62., Tóth M. helyett Petró a 78., Óvári helyett Ternován P. a 86. percben
Sárga lap: Tóth B. a 29., Szarka a 38., Bosnjak a 44., Busai a 45., Ugrai a 80. percben.
Gólszerző: Tamás (0-1) a 61., Óvári (0-2) a 75., Busai (0-3) a 88. percben.


Kulcspillanatok

61. perc: Ugrai jobb oldali szöglete után az ötösön Tamás Márk emelkedett a legmagasabbra és a földre fejelve a hálóba bólintott, 0-1

75. perc: Ugrai cselezte ki a bal oldalon azt, aki szembe jött, az alapvonalról középre passzolt, a labda kijött a védőkről,  Óvári Zsolt összeszedte, és balról ballal a rövid alsó sarokba lőtt, 0-2

88. perc: Vela passzolt jobbról középre, Busai Attila egyedül érkezett, 19 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 0-3

Értékelések

Mészöly Géza: - Egységesen volt ma gyenge a csapat, mert nagyon egységes a Haladás. Nem találtuk  mérkőzés ritmusát, ami meghatározta a találkozó egészét. Ennek ellenére megvolt az a néhény helyezet, ha nagyobb a tempó, és többet tudunk a diósgyőri kapu elé érkezni, akkor sokkal jobb ritmusa lett volna az egész találkozónak. A fordulópontokból rosszul jöttünk ki, szerettünk volna cserélni, de nem tudtuk addig kihúzni. Grumić és Halmosi jól állt be, ha 0-0-nál történik ez, akkor nagyobb lökést tudnak adni a csapatnak. 1-0-nál Williamsnek óriási helyzete volt, kimaradt, ez is fordulópont. Szerettünk volna nagyobb labdabirtoklást, nagyobb iramot diktálni, de csak helyzetekig jutottunk. Kicsit langyosabb meccs volt, jobb lett volna gyenge 0-0-lal lehozni a mérkőzést, és gyorsan elfelejteni, de nem így alakult. A pontrúgás is a labdarúgás része, abban pedig a DVTK erősebb volt.
Bódog Tamás: - Összességében megérdemelt győzelmet arattunk. Az első félidő rágós volt, ha valaki ezt nézte, és nem a vizes vb-t, annak köszönjük! A második félidő abszolút a miénk volt, sikerült megvalósítani, amit gyakoroltunk. Felkészültünk az ellenfélre, megvoltak a beindulások, megjátszottuka területeket, mozgásban játszottunk, és hál' Istennek a helyzeteket kihasználtuk. Hozzá kell tenni, hogy nem volt könnyű dolgunk, mert a Haladás szervezett játékot játszott. A szünetben azt mondtam, az első félidőben játékban jobbak voltunk, és abban bíztam, ha mozgásban többet vállalunk, és be merünk lépni a védelem és a középpálya közötti szabad területekbe, akkor bőven meglesznek a lehetőségeink. A csatároktól azt kértem, hogy próbálják a védőket egy-egyben megverni, és a kapu elé érkezni. Veszélyesek voltunk, ült, amit gyakoroltunk. Húsz éve nem nyert idegenben a Haladás ellen a Diósgyőr, ma nagyszerű győzelmet arattunk.