Beharangozó 2021. november 16., kedd

UTE - DVTK Jegesmedvék 3-1

Az Erste Liga keddi játéknapján az UTE vendége volt a DVTK Jegesmedvék. Az első harmadban a hazaiak szerezték meg a vezetést, majd a meccs felénél növelték előnyüket. Ezt követően Szirányi Bence góljával sikerült a szépítés, és az egyenlítésre is megvoltak a lehetőségek, de a helyzetek kimaradtak a lila-fehérek pedig egy üres kapus góllal eldöntötték a meccset.

UTE - DVTK Jegesmedvék 3-1


Erste Liga

Alapszakasz - 16. forduló

2021. november 16. 18:00

UTE - DVTK Jegesmedvék 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

Újpesti Jégcsarnok, 391 néző, játékvezetők: Haszonits Miklós, Tímár Balázs, Kis-Király Barna, Pálkövi Baksa

UTE: Márkus (Monostori) - Balázsi, Stadel, Coatta, Kiss P., Németh - Jago, P. Kiss., Benk, Just, Kovács - Pokornyi, Varga, Csergő, Suter, Zsigmond, Balogh, Kovács, Nemes, vezetőedző: Virág Csaba

DVTK Jegesmedvék: Duschek (Kiss B.) - Wehrs, Hyvarinen, Walker, Galanisz, Mihalik - Doetzel, Hadobás, Galajda, Lövei, Elgestal - Kiss R., Szirányi, Vojtkó, Miskolczi, Ritó - Szabad, Pecsét, Farkas M., vezetőedző: Tokaji Viktor

1-0 12:04 Balogh (Németh, Kiss P.)
2-0 30:58 Varga (Csergő, Zsigmond)
2-1 35:12 Szirányi (Kiss R., Wehrs)
3-1 59:41 Suter

Értékelés

Tokaji Viktor: A jó védekezésünk megadta a lehetőséget, hogy ezt a mérkőzést eldöntsük a saját javunkra, de egyszerűen nem tudunk egy gólnál többet lőni, mintha a bináris számok halmazában élnénk: vagy nulla, vagy egy, egy lőtt góllal pedig nagyon nehéz jégkorong mérkőzést nyerni. Az utóbbi időben csak a Győr ellen szereztünk több gólt a Magyar Kupában, de nem tudtuk megismételni azt a teljesítményt, pedig a játékban mindent megtettünk, amit lehetett. Az utolsó dolog hiányzik, próbáljuk megtalálni ennek az indokát. A gólszerzés egy képesség és most ez a képessége nincs meg a csapatnak.

Virág Csaba: Csak eredményben voltunk jobbak, mutatott játékban nem. Nagyon szenvedtünk, az első perctől az utolsóig akartunk, azzal nem volt gond, de a győzelmet csak elszenvedtük. Sok hibával, fejetlenül mentünk elő, nem volt meg az a struktúra, amit szerettünk volna, és ami idáig megvolt, edzői szemmel nézve a szezon eddigi legrosszabb mérkőzését játszottuk. Ami örömteli, az a három pont, illetve a Levi kapusteljesítménye, ennél sokkal jobban kell játszanunk, ha pénteken nyerni szeretnék Miskolcon. Az biztos, hogy az ilyen kiszenvedett győzelmek nagyon sokat érnek, de csak egyszer-egyszer lehet így nyerni, hosszútávon nem.