Összefoglaló 2024. március 16., szombat

MK: SERCO UNI Győr - DVTK HUN-Therm 69-80

A Killik László Magyar Kupa második elődöntőjét a házigazda SERCO UNI Győr ellen vívta a DVTK HUN-Therm csapata. Völgyi Péter lányai nagyszerű játékkal az első három negyedet megnyerve egyre nagyobb fölénybe kerültek. A záró etapban a Győrnek ugyan még feljött nyolc pontra, de sikerült visszaverni a felzárkózási kísérletét, és teljesen megérdemelten jutott döntőbe a Diósgyőr, amelyben a Sopron lesz a riválisa (69-80).

MK: SERCO UNI Győr - DVTK HUN-Therm 69-80


Völgyi Péter döntése értelmében Ana Tadić maradt ki a keretből az idegenlégiósokra vonatkozó limit miatt. Két higgadt büntető után távolról is betalált Lelik Réka, igazán remekül kezdődött tehát az elődöntő. A 2. perc végén aztán Dubei is megszerezte a győriek első kosarát, szintén a hárompontos vonalon túlról (3-5). Grigalauskytė következett, a litván center szintén nem hibázta el a büntetőit, ahogy a túloldalon Carleton sem. Milica Jovanović már egy szép egyéni megmozdulással akcióból növelte pontjaink számát (6-9). A negyed felénél döntetlen volt az állás, ugyanis Goree sarokból elengedett hármasa célba ért. Innen azonban megint a piros-fehérek tudtak újítani, mert a csereként beálló Darcee Garbin gyorsan meghálálta a bizalmat öt pontjával (9-14). Ezután egy kisebb fordulat következett, egy 6-0-s futással átvették a vezetést a hazaiak, de nem sokáig örülhettek, Garbin duplájával és Milica hármasával és büntetőivel behúztuk az első felvonást, ráadásul egy pontot még Lelik is betett a közösbe (15-20).

 

Álomszerűen kezdődött a második negyed, hiszen Aho Nina, Lelik Réka és Charles góljaival három perc alatt tíz pont fölé tornáztuk az előnyünket, amiből aztán hármat lefaragott a Győr, és időt kért Völgyi Péter (18-26). Két jó Kaila-büntetővel mentünk tovább, és a következő akciógólt is az amerikai légiósunk szerezte (18-30). A játékrész derekán kapaszkodott a Győr, ezért jól jöttek Grigalauskytė büntetői (23-32). Cziczás László látta elérkezettnek az időt egy időkéréshez, valamivel több, mint három perc volt hátra a szünetig. Anigwe közelijével tovább zárkóztak a fehér mezesek, Lelik tempója volt a vendég reakció. Dubei hárompontosára a diósgyőri stáb is timeouttal reagált, és ez jó döntésnek bizonyult, mert egy jó ritmusú akciót Milca fejezett be egy remek triplával. Mindez azt jelentette, hogy kényelmes előnnyel vonulhattak az öltözőbe a piros-fehérek (28-37).

A második félidő négy hazai ponttal kezdődött, de a diósgyőri lányok is gyorsan kapcsoltak, Nina és Darcee pontjaival újfent tíz pont fölé tornáztuk a különbséget (32-44). Ausztrál játékosunk nagyon elkapta a fonalat, második hármasával tetézte a győriek gondjait, ráadásul még egy technikai fault miatti büntetőt is értékesített, erre Carleton 2+1-es akcióval válaszolt, majd Ruff-Nagy hármasa is elsüllyedt (35-48). Egy ritka bal kezes fektetett dobással újra Garbin hívta fel magára a figyelmet, a másik oldalon Goree villant meg (40-50). DVTK-timeout után Gyöngyösi és Kányási hárompontosaival folytatódott az összecsapás, majd két győri büntetőt között Monika könnyű kosarának örülhetett a száz fős diósgyőri szurkolótábor (45-55). A negyed végét megnyomtuk, Aho Nina és Garbin középtávoli dobásai is sültek, igazán kár volt Grigalauskytė felesleges faultjáért két másodperccel a negyed vége előtt, amit Goree két büntetővel meg is büntetett (47-59).

A záró negyed első két perce alatt csak Lelik két büntetője hullott a gyűrűbe, aztán a 33. percben Dombai duplájára Nina válaszolt egy triplával, kezdett megtörni a győri csapat (49-64). Carleton büntetői után időt kértek a kisalföldiek, szerencsére Grigalauskytė sem hibázott a másik oldalon. Bach közelije és Lelik büntetődobásai után sem változott a differencia, ugyanakkor Carleton és Ruff-Nagy hárompontosai azt jelezték, hogy még ellenfelünk sem mondott le a győzelemről (59-69). Időt is kért Völgyi Péter, szűk négy perc volt még hátra a mérkőzésből (59-69). A következő kosarat is a Győr szerezte, gólcsöndünknek Lelik vetett véget a büntetővonalról (61-71). Bő két perc maradt a mérkőzés végéig, potyogtak a kosarak, de Lelik hárompontosával elvarrta a szálakat a DVTK HUN-Therm (65-76). Carleton közelijére még Réka válaszolt két büntivel, biztos, ami biztos. Bach és Nina gólváltása zárta az összecsapást, megérdemelten győzött a DVTK (69-80).

Killik László Női Kosárlabda Magyar Kupa, elődöntő

SERCO UNI Győr - DVTK HUN-Therm 69-80 (15-20, 13-17, 19-22, 22-21)

Győr, Győr Városi Egyetemi Sportcsarnok, 500 néző. Játékvezetők: Kapitány Gellért, Frányó Péter, Török Daniella. 
Győr: Dubei 6/6, Dombai 7, Török, Carleton 15/3, Goree 8/3. Csere: Anigwe 11, Ruff-Nagy 9/6, Bach 6, Gyöngyösi 7/3. Vezetőedző: Cziczás László.
DVTK: Aho N. 11/3, Charles 8, Lelik 21/6, Jovanović 10/6, Grigalauskytė 9. Csere: Kányási 3/3, Garbin 18/6, Tenyér. Vezetőedző: Völgyi Péter.


A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.