- Erre az olimpiára volt az legnehezebb kijutnom és megszerezni az egyetlen férfi kvótát az eddig soha nem látott szétlövéses versenyben - mondta Kékesi Márton, a DVTK első téli olimpikonja. Nagyon sokat jelent nekem, hogy van egy olyan biztos háttér, ami megnyugvást biztosít, aminek következtében megfelelő körülmények közt tudom végezni a felkészülést. Nagyon örülök annak, hogy velem együtt a DVTK-t is képviselhetem majd a februári olimpián Pekingben, ahol nagy nyomás lesz majd rajtam, de jó versenyző típus vagyok, a nyomást és az elvárásokat letudom küzdeni a rajtban. Sokat segítenek viszont a bíztató üzenetek és a közösségi oldalakon a támogatás annak fényében, hogy az olimpián nem lehetnek majd nézők. Ami a teljesítményt illeti, jobban szeretnék teljesíteni, mint az előző olimpián, amivel abszolút elégedett lennék, de elsősorban méltóképpen szeretném képviselni a DVTK-t, Magyarországot és magamat. Ha sikerülne a harmincon belül végezni az egy nagyon szép eredmény lenne.


- Kilenc nap múlva utazik Pekingbe, a 2022-es téli olimpia második legnagyobb kontingense, köztük Kékesi Márton is - folytatta Petrahn Barbara, a Magyar Sí Szövetség főtitkára. Biztosak lehetünk abban, hogy Marci mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobb helyezést érje el. Tokióban már megtapasztaltuk, hogy az olimpia egy kicsit más lesz, mint a többi. Nem lesznek nézők es a sportolók csak saját magukra és az edzőikre számíthatnak majd. Arra kérek mindenkit, hogy egy kicsit jobban szurkoljanak Marcinak, hiszen szükség lesz rá.


- Mikor 2013-ban először megfogalmazódott bennünk a gondolat, hogy vissza kell építeni a régi nagy DVTK-t, akkor többek között az ilyen pillanatok voltak azok, amiért ezt a munkát elkezdtük - vette át a szót Szabó Tamás, a DVTK főtitkára. Úgy gondoltuk, hogy igenis szükség van arra, hogy nemcsak Budapesten, hanem vidéken is legyen sportélet és legyenek olyan sportolók, akik a vidéki színeket képviselni tudják világversenyeken és olimpiákon. Marci erre egy tökéletes példa, aki miskolci születésű és itt, a bánkúti sípályákon került először sí a lábára. Az ő példája rendkívüli motivációt adhat az összes fiatal diósgyőri sportolónak, hogy innen Miskolcról az itteni feltételek mellet, megfelelő elszántsággal, és megfelelő szakmai munkával el lehet jutni ezekbe a magasságokba. Utoljára 10 évvel ezelőtt volt sportolónk az olimpián Deák-Bárdos Mihály személyében. Nagyon bízunk benne, hogy az ő példájukat is nagyon sok miskolci gyerek fogja követni. A mi feladtunk abban ez, hogy minden feltételt megteremtsünk ehhez, amiben a támogatást nagyon köszönjünk Magyarország Kormányának, a tulajdonosainknak és szponzoraink támogatását, ami lehetővé tette, hogy Marcinak is olyan segítséget tudtunk nyújtani, amivel most újra sikerült kiharcolni az olimpia részvételt. Két olimpia szereplés nem lehet véletlen, különösen úgy hogy egy nagyon súlyos sérülésből épült fel. Ez is mutatja a sportolói kvalitásait, és biztos vagyok benne, hogy mindent meg fog tenni azért, hogy jobb eredményeket érjen el, mint 2018-ban, és előrelépjen.