A jó idő és a tavasz beköszöntével az alpesi sí szezon is a végéhez közeledik, ám Kékesi Márton a tervek szerint még két óriás-műlesikló és két szlalom versenyen is rajthoz áll. Az 1350 méteres tengerszintfeletti magasságú csorbatavi versenyeken a pekingi olimpia zászlóvivője FIS pontjait szeretné lejjebb faragni.

- Elsősorban az óriás-műlesikló versenyeken szeretnék FIS pontot javítani - kezdte a miskolci születésű síző. Jelenleg 62 pontom van, és egyre van szükségem ahhoz, hogy 60 alá tudjam vinni az átlagomat. Ahhoz, hogy szlalomban süljön a 40 pont mindennek össze kellene jönnie, ami nagyon nagy dolog lenne. Nem lesz könnyű, és elsősorban a GS (óriás-műlesiklás - a szerk.) pontjavítás a cél.

Az alpesi sí szezonban egyre kevesebb versenyt rendeznek már áprilisban. Az év ezen szakaszában a francia dolomitokban és Skandináviában a leggyakoribbak a megmérettetések, de jók a körülmények még Szlovákiában is, ahol színvonalas versenyre van kilátás Kékesi Márton szerint.

- Tökéletes körülmények vannak, bár az időjárás előrejelzés felmelegedést mutat, szóval nem lesz végig ilyen jó idő, de ma kiváló körülmények között tudtunk edzeni. Reméljük kitart majd a hó a magasabb rajtszámoknál is, a minden bizonnyal erős mezőnyben.

Csorbató - program

Április 5. óriás-műlesiklás

Április 6. óriás-műlesiklás

Április 7. műlesiklás (szlalom)

Április 8. műlesiklás (szlalom)