Országos U19-es bajnokság, 1. forduló - pótolt mérkőzés

Diósgyőri VTK U19 - Pécsi MFC U19    1-3 (1-3)

DVTK Edzőközpont, 50 néző. Játékvezető: Kosztyu János, Varga Felicián, Fabu Marcell. 
Diósgyőri VTK U19: Sándor K. - Gulyás M., Bodnár B., Kollár M., Kövesi K., Sebestyén Á., Vincze D., Balázs P., Paksai R., Silimon L., Illés B. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
Pécsi MFC U19: Varga D. - Miklós P., Kaszás G., Nagy D., Bachesz E., Nagy D., Grósz B., Bukovics A., Nagy B., Győri B., Kovács P. Vezetőedző: Jásper Péter. 
Csere: Silimon L. helyett Peisser S. a 46., Sebestyén Á. helyett Kiss P. a 46. Nagy D. helyett Ócsai M. a 46., Gulyás M. helyett Fercsák R. az 57., Illés B. helyett Vajda B. az 57., Vincze D. helyett Hetyei Sz. az 57., Bukovics A. helyett Eichardt K. a 62., Nagy B. helyett T. Vinkovic a 90., Győri B. helyett Kovács P. a 90., Nagy D. helyett Encz M. a 90+4. percben. 
Sárga lap: Bachesz E. a 80., Hetyei Sz. a 86. percben. 
Gólszerző: Kövesi K. (1-0) a 4., Grósz B. (1-1) a 17., Nagy D. (1-2) a 26., Nagy D. (1-3) a 38. percben. 

Zsivoczky Gyula: - Az első félidőt nagyon jól kezdtük, egy szép támadás végén gyorsan megszereztük a vezetést. Utána viszont beleültünk a meccsbe, nem azt a játékot nyújtottuk, amit a gól előtt. Az ellenfél aggresszíven letámadt, erre ugyan készültünk, de olyan zónákban vesztettünk labdákat, ahol nem kellett volna. Ettől függetlenül a vendég gólokat egyéni és csapat védekezési hibák előzték meg. A fordulás után más felfogásban jöttünk ki, feltoltuk a védekezést, rengeteg labdát szereztünk, a PMFC erejéből egy-két kontratámadásra futotta. Ez a mezőnyfölény labdabirtoklásban megmutatkozott, hatékonyságban sajnos nem. A Pécs azzal nyerte meg a találkozót, hogy a második labdákat gyorsabban szedte fel, egy kicsit felnőttesebben futballoztak. Gratulálok az ellenfél sikeréhez. Nekünk most az a feladatunk, hogy a hátralévő hét mérkőzésből a lehető legjobban jöjjünk ki, és az előző meccseken elkövetett hibáinkat javítani tudjuk. 

Jásper Péter: - Sajnos a mérkőzés elején nagyot hibáztunk, amit ki is használt a jó erőkből álló DVTK. A csapatom mentális erejét mutatja, hogy nem kerültünk a padlóra, hanem nagy akarattal átvettük a játék irányítását, helyzeteket alakítottunk ki és fordítani tudtunk. A második félidőben nagyot küzdve megtartottuk a kétgólos előnyünket és nagyon fontos győzelmet arattunk egy erős csapat otthonában. Gratulálok a csapatomnak!