Beharangozó 2022. november 14., hétfő

Szerdán a török Mersin lesz a következő ellenfél az Euroligában

November 16-án, szerdán magyar idő szerint 17 órától a válogatott szünet előtti utolsó mérkőzését játssza Törökországban a DVTK HUN-Therm: az Euroliga B csoportjának 4. fordulójában a török sztárcsapat, a CBK Mersin lesz a mieink ellenfele.

Szerdán a török Mersin lesz a következő ellenfél az Euroligában


Euroliga B csoport, 4. forduló

2022. november 16., szerda (Mersin, Servet Tazegul Spor Salonu)
17:00 CBK Mersin - DVTK HUN-Therm

Mérkőzéssel kapcsolatos információk

Helyszín

Servet Tazegul Spor Salonu
Törökország, Mersin

A találkozó török idő szerint 19 órakor veszi kezdetét, magyar idő szerint ez 17 órai feldobást jelent.

Közvetítés

A találkozót a FIBA YouTube csatornáján élőben követhetik szurkolóink.

Ellenfél-leső

A török CBK Mersin Yenisehir Bld együttesét 2015-ben alapították, de már a 2018-19-es szezonban bajnoki döntőt játszhattak a Fenerbahçe ellen. Habár bajnoki címet nem sikerült szerezniük ebben az idényben, az Euroligába már ekkor kvalifikálták magukat. 2022-ben megnyerték a Török Kupát, valamint ismét kiharcolták, hogy az Euroliga főtábláján aszerepelhessenek. A török bajnokság tabelláján a harmadik helyen állnak jelenleg.

Az Európa legerősebb játékoskeretével rendelkező török gárdát több neves WNBA-sztár alkotja. A magyar közönségnek nem kell bemutatni a három szezonon keresztül Sopronban szereplő, Euroliga-, és WNBA-győztes Briann Januaryt. Rajta kívül a korábban Szekszárdon is megforduló DeWanna Bonner, a frissen világbajnokságot nyert Chelsea Gray és a 2021-es WNBA MVP Jonquel Jones szintén a világsztár játékosok közé sorolható. Tiffany Hayes, Temi Fagbenle és Quanitra Hollingsworth is kiemelkedő képességű kosárlabdázó, ténylegesen egy sztárokkal tűzdelt keret tehát a Mersiné.

Ennek ellenére az idei Euroliga szezonban - a DVTK HUN-Thermhez hasonlóan - egy győzelemmel és két vereséggel állnak, pontkülönbségükből adódóan csak a 7. helyet foglalják el jelenleg a csoportban. A nyitó fordulóban a hazai pályán játszó Parfumerias Avenida magabiztosan győzött ellenük (83-66), majd a címvédő Sopron Basket Törökországban verte meg őket 25 pontos különbséggel (50-75). Hozzánk hasonlóan ők is a harmadik fordulóban szerezték első győzelmüket: a francia Basket Landes vendégeként arattak szűkös sikert (61-68).