Összefoglaló 2020. március 8., vasárnap

DVTK tartalék - Jászberényi FC 6-1 (3-0)

Parádésan kezdte a tavaszi szezont a DVTK tartalék csapata, miután az NB III. Keleti csoportjának 18. fordulójában hazai pályán fölényes győzelmet aratott - az eddig mindössze két vereséggel rendelkező - Jászberény ellen.

DVTK tartalék - Jászberényi FC 6-1 (3-0)


NB III. Keleti-csoport 18. forduló

DVTK tartalék - Jászberényi FC 6-1 (3-0)

Miskolc, DVTK Edzőközpont. 200 néző. Játékvezető: Gál Péter (Kulcsár Dániel, Gordos Árpád Mihály)
DVTK tartalék: Bukrán - Lázár B., Ivánka, Orosz M., Budaházi - Adukor, Tóth Bo. - Óvári, Zsiga M., Cortés - Boros G. Vezetőedző: Vég Csongor
Jászberényi FC: Csutorka - Szőllősi, Papp Z., Ludasi, Süttő, Nagy Sz., Pálinkás G., Szabó T., Ágoston K., László K., Szemere. Vezetőedző: Németh Gyula

Csere: Csutorka helyett Juhász T. a 13., Papp Z. helyett Balogh B. a 46., Nagy Sz. helyett Dárvucz a 46., Boros G. helyett Mertse az 57., Adukor helyett Kispál a 76., Zsiga M. helyett Nagy Z. a 83. percben.
Sárga lap: Adukor a 76., Szabó T. a 77. percben.
Gólszerző: Cortés (1-0) a 11., Zsiga M. (2-0) a 25., Cortés (3-0) a 40., Óvári (4-0) a 69., Szemere (4-1) a 81., Tóth Bo. (5-1) a 86., Mertse (6-1) a 87. percben.

Kulcspillanatok

11. perc: José Cortés tört be a büntetőterületre a baloldalon, majd higgadtan belőtte a labdát a kapuba. 1-0

25. perc: Óvári Zsolt passzolta középre a labdát a kapu előtt, amit Zsiga Máté juttatott a kapuba. 2-0

40. perc: Ivánka Patrik hosszú indításával José Cortés lépett meg és a kapus felett a kapuba emelte a labdát. 3-0

69. perc: Tóth Borisz távoli lövését a kapus csak kiütni tudta, a kipattanó labdát Óvári Zsolt lőtte a kapuba. 4-0

81. perc: Szemere Balázs kapott egy passzt a büntetőterületen belül, majd a labdát a kapuba lőtte. 4-1

86.perc: Lázár Benjamin jobboldalról középre passzolt labdáját Tóth Borisz lőtte a kapuba. 5-1

87.perc: Lemásolva az előbbi szituációt Óvári Zsolt jobboldalról középre passzolt labdáját Mertse Ábel lőtte a kapuba. 6-1

Vezetőedzői értékelés

Vég Csongor: - Taktikus és fegyelmezett játékunknak köszönhetően jól kezdtük a szezont. Nagy számban alakítottunk ki tiszta gólszerzési lehetőségeket és ezeket hatékonyan értékesítettük. Kulcsmomentum volt az első félidőben a jó kapus teljesítmény, amellyel együtt magabiztos vezetéssel tudtunk a szünetre menni. Kitűztünk magunk elé egy célt, és ma tettünk felé egy lépést. Ennyi különbség nincs a két csapat között, de ma nekünk minden összejött. Gratulálok a fiúknak és sok sikert a jászberényi csapatnak a tavaszra.

Németh Gyula: - Gratulálok az ellenfélnek teljesen megérdemelten nyertek, de úgy gondolom hogy ennyire nem vagyunk kutyák.