Összefoglaló 2021. március 21., vasárnap

Tiszakécskei LC - DVTK tartalék 3-2 (2-0)

Rosszul kezdődött a DVTK tartalék számára a listavezetővel szembeni, idegenbeli bajnoki mérkőzés. A Tiszakécske a találkozó elején kétgólos előnyt szerzett, amit a fordulás után tovább növeltek a hazaiak. A piros-fehérek azonban gyorsan visszajöttek a meccsbe, az egyenlítés azonban már nem jött össze, így a hazaiak otthon tartották a három bajnoki pontot.

Tiszakécskei LC - DVTK tartalék 3-2 (2-0)


NB III. Keleti csoport, 25. forduló

Tiszakécskei LC - DVTK tartalék 3-2 (2-0)

Tiszakécske, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Kovács Tamás (Vrbovszki Pál, Varga Levente). 

Tiszakécskei LC: Molnár M. – Oláh M., Csáki R., Kalmár F., Albert Á., Horváth A., Pál A., Pongrácz V., Farkas N., Gyurján B., Fülöp N. Vezetőedző: Nagy Sándor.
DVTK tartalék: Bukrán E. – Oláh B., Ivánka P., A. Kalandadze, Nagy Á. - Kispál T., Zsemlye B. - Schildkraut K., Jónyer K., G. Omarashvili - J. Cortés. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 

Csere: Jónyer K. helyett Zsiga M. a 46., G. Omarashvili helyett Csávás B. a 62., Kalmár F. helyett Ternován P. a 65., Gyurján B. helyett Galacs E. a 72., Pál A. helyett Kiprich D. a 77., Pongrácz V. helyett Zvara D. a 77., Zsemlye B. helyett Mrva P. a 77. percben. 

Sárga lap: Oláh M. a 40., J. Cortés az 55., Fülöp N. a 64., Oláh B. a 70. percben. 

Gólszerző: Pál A. (1-0) az 5., Gyurján B. (2-0) a 9., Gyurján B. (3-0) az 56., Schildkraut K. (3-1) az 57., Zsiga M. (3-2) a 64. percben. 

Kulcspillanatok

5. perc: Jobb oldali beadást követően a diósgyőri védőket megelőzve, Pál András az öt és feles sarkáról fejelte a labdát a kapuba, 1-0. 
9. perc: Gyurján Bence vezette a labdát jobb oldalról befelé, majd 18 méterről előtte a kapu hosszú oldalába, 2-0.
56. perc: Gyurján Bence  szerzett labdát a DVTK tartalék büntetőterületén belül, majd egy igazítás után a kapuba helyezett, 3-0.
57. perc: Oláh Balázs emelte a labdát Schildkraut Krisztián elé, aki egy átvételt követően a hazai kapuba helyezett, 3-1. 
64. perc: Zsiga Máté harcolt ki szabadrúgást közel az ellenfél büntetőterületéhez, amit a sértett a Tiszakécske kapujába továbbított, 3-2. 

Vezetőedzői értékelés

Nagy Sándor: - Megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Háromgólos vezetésünk birtokában egy kicsit könnyelművé váltunk. Úgy gondoltuk, hogy a meccs a kezünkben van és ezzel a lehetőséggel a Diósgyőr élni tudott. Egy jól felkészített csapattal találkoztunk, további sok sikert kívánok a Diósgyőrnek.

Zsivoczky Gyula: - Ellentétes félidőket játszottunk a mérkőzésen. Az első 15 percben ismét elaludtunk, amit ellenfelünk könyörtelenül kihasznált. Ezt követően felvettük a játék ritmusát és egyenrangú ellenfele voltunk a Kecskének. A második félidőben a cseréknek köszönhetően, feljavult a támadójátékunk. A magas presszinget rá tudtuk erőltetni ellenfelünkre. Kaptunk egy vállalhatatlan harmadik gólt, de rövid időn belül két nagyon szép találattal ismét visszajöttünk a mérkőzésbe. A jó második félidőre lehet építeni, bízom benne, hogy a számunkra nagyon fontos Balassagyarmat elleni mérkőzésen pihentebb állapotban tudunk pályára lépni.  A továbbiakra nézve sok sikert kívánunk a Tiszakécske csapatának.