Összefoglaló 2022. május 1., vasárnap

NB III.: SBTC - DVTK tartalék 1-2 (0-1)

Mindhárom pontot elhozta Salgótarjánból a DVTK tartalék csapata. Zsivoczky Gyula együttese túl az első fél órán Karika Balázs góljával szerzett vezetést, amit a fordulás után Korbély Kristóf találatával sikerült növelni. A nógrádiak ugyan szépíteni tudtak, a győzelmet azonban így is megszerezték a piros-fehérek.

NB III.: SBTC - DVTK tartalék 1-2 (0-1)


NB III., Keleti csoport, 33. forduló

Salgótarjáni BTC - DVTK tartalék 1-2 (0-1)

Salgótarján, 200 néző. Játékvezető: Jakab Árpád, Bőhm Ármin, Schweighardt Dániel. 
Salgótarjáni BTC: Szalay A. - Bata G., Köböl M., Szabó B., Sárközi T., Bakos B., Tarlósi M., Nagy M., Filkor B., Boros A., Gazdag Bálint. Vezetőedző: Vizteleki János. 
DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Orosz D., Ivánka P., Mrva P., Nagy Á. - Kispál T., Szeles T., Tóth B. - Csatári G., Karika B., Korbély K. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
Csere: Bata G. helyett Klajban L. a 60., Szeles T. helyett Girdán L. a 69., Sárközi T. helyett Palkovics V. a 74., Boros A. helyett Gyetvai N. a 74., Tarlósi M. helyett Orosházi D. a 78., Karika B. helyett Sós M. a 81., Tóth B. helyett Jónyer K. a 87. percben. 
Sárga lap: Karika B. a 38., Gazdag B. az 58., Tarlósi M. a 66. percben. 
Gólszerző: Karika B. (0-1) a 34., Korbély K. (0-2) az 55., Filkor B. (1-2) a 72. percben. 

Kulcspillanatok

34. perc: Korbély és Karika kényszerítőzött egymással, a pontos összjáték végén Karika Balázs talált a Salgótarján hálójába nagyjából tizenhárom méterről, 0-1. 
54. perc: Korbély Kristóf lépett ki, elvittel a labdát a hazaiak kapusa mellett, majd éles szögből a hálóba helyezett, 0-2. 
72. perc: A tizenhatoson belül Kispál Tamás kezére pattant a labda, amiért az SBTC büntetőt kapott. A tizenegyest Filkor Benámin higgadtan helyezte a jobb alsó sarokba, 1-2. 

Vezetőedzői értékelés

Vízteleki János: – Egy butaságból kaptuk az első gólt, amit utána ki lehetett volna javítani egy kis szerencsével. Igazából ült az, amit gondoltunk, a második félidőben is próbáltunk azon az úton maradni, mint az első félidőben. Nem akartunk kinyílni, de sajnos nem tudtunk gólt lőni. Aztán kaptunk még egy gólt, a srácok elfáradtak, ma egyébként öten hiányoztak a kezdőcsapatból. A 11-es után még azt vártam, hogy belevetjük magunkat még jobban a meccsbe, de nem sikerült, gratulálok a Diósgyőrnek.   

Zsivoczky Gyula: – Az egész mérkőzésen a mi akaratunk érvényesült, a középső zónában szervezett védekezés után, jó pozíciókban szereztünk labdát, és onnét tudtunk támadásokat kezdeményezni. Két szép gólt rúgtunk, magabiztosan vezettünk, egy buta 11-esből feljött az ellenfél, de a mérkőzés összképe alapján teljesen megérdemelten nyertünk.