Összefoglaló 2022. augusztus 17., szerda

NB III.: DEAC - DVTK tartalék 0-1 (0-1)

Nagy bravúrt hajtott végre a DVTK tartalék csapata. A Keleti csoport 4. fordulójában ugyanis a piros-fehérek mindhárom pontot elhozták a jóval esélyesebbnek tartott Debreceni EAC otthonából. A mindent eldöntő győztes gólt Benkő Péter szerezte a találkozó 23. percében.

NB III.: DEAC - DVTK tartalék 0-1 (0-1)


NB III., Keleti csoport, 4. forduló

Debreceni EAC - DVTK tartalék 0-1 (0-1)

DEAC Sporttelep, 200 néző. Játékvezető: Sándor Csaba, Ancsin Zoltán, Németh Balázs. 
Debreceni EAC: Ratku Á., Papp F., Kónya M., Sándor T., Bereczki D., Szabó L., Al-Sheraji, Soltész J., Korhut M., A. Bidzilya, Orosz M. Vezetőedző: Sándor Tamás. 
DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Oláh B., Ivánka P., Mrva P., Peisser S. - Ferencsik B., Illés B., Benkő P. - Balázsi L., Molnár R., Vincze D. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
Csere: Szabó L. helyett Kerekes K. a 46., Kónya M. helyett Újvárosi Á. az 59., Al-Sheraji helyett Jankelic I. az 59., A. Bidzilya helyett Trencsényi B. az 59., Ferencsik B. helyett Demeter M. a 63., Bereczki D. helyett O. Tochukwu a 71., Illés B. helyett Hetyei Sz. a 76., Balázsi L. helyett Kövesi K. a 86. percben. 
Sárga lap: Mrva P. a 10., Ivánka P. a 44., Újváros Á. a 89., Vincze D. a 90., Bánhegyi B. a 90+2., Sándor T. (DEAC, vezetőedző) a 90+2. percben. 
Gólszerző: Benkő P. (0-1) a 23. percben. 

Kulcspillanat

23. perc: A tizenhatos sarkától végezhetett el szabadrúgást a DVTK tartalék csapata. A labda mögé Benkő Péter állt, aki szép mozdulattal lőtt a kapu rövid oldalába, 0-1.

Vezetőedzői értékelés

Sándor Tamás: – Gratulálok a diósgyőri csapatnak. Az első félidőben voltak durvaságok, amiket a játékvezető sajnos nem tudott kezelni. Ez a mérkőzés azonban nem rajta múlt, mert helyzet nélkül nem lehet meccset nyerni.

Zsivoczky Gyula: – Nagy volt a bizonyítási vágy a csapatban, remek győzelmet arattunk a hétvégi fiaskó után. A becsületünk megmaradt, nagyszerű sikert értünk el egy feljutásra esélyes csapat otthonában. Egyetlen esélyünk volt, hogy szervezetten és kompaktan védekezünk, és ebből, a megszerzett labdák után gyors kontrákat vezetünk. Ezt az esélyt megragadtuk, egy rögzített játékhelyzet után nagyon szép gólt rúgtunk. Az egész mérkőzésen önfeláldozóan védekeztünk, és sikerült megszerezni a győzelmet, minden játékossal meg vagyok elégedve, gratulálok a csapatnak.