Összefoglaló 2022. szeptember 4., vasárnap

NB III.: DVTK tartalék - Eger 3-4 (0-2)

Hét gólt és vendégsikert hozott a labdarúgó NB III.-ban a DVTK tartalék és az Eger SE összecsapása. A hevesiek a szünetben két góllal, a fordulás után pedig már  hárommal is vezettek, a piros-fehérek a hajrában két büntetővel tudták csökkenteni a különbséget.

NB III.: DVTK tartalék - Eger 3-4 (0-2)


NB III., Keleti csoport, 7. forduló

DVTK tartalék - Eger SE 3-4 (0-2)

DVTK Edzőközpont, 150 néző. Játékvezető: Valu Tibor, Flinta Zoltán, László István Sándor. 
DVTK tartalék: - Bánhegyi B. - Oláh B., Ivánka P., Kundrák G., Demeter M. - Bencsík D., Illés B., Molnár R. - Balázsi L., Vincze D., Korbély K. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
Eger SE: Szalay A. - Dobler Sz., Fényes Sz., Jónyer K., Simon A., Papp K., Juhász G., Hegedűs D., Kispál T., Burger B., Kovács D. Vezetőedző: Szekeres Adrián. 
Csere: Molnár R. helyett Fekete V. a 46., Bencsík D. helyett Ferencsik B. a 46., Vincze D. helyett Balázs P. a 62., Dobler Sz. helyett Orosz D. a 77., Kispál T. helyett Rébék R. a 77., Balázsi L. helyett Hetyei Sz. a 78., Jónyer K. helyett Farkas G. a 83., Kovács D. helyett Berki P. a 83., Juhász G. helyett Hadnagy B. a 88. percben. 
Sárga lap: Bencsík D. a 33., Vincze D. az 57., Oláh B. a 61., Ivánka P. a 70., Simon A. a 90+1., Burger B. a 90+2., Hadnagy B. a 90+2. percben. 
Gólszerző: Simon A. (0-1) a 29., Simon A. (0-2) a 42., Korbély K. (1-2) az 54., Simon A. (1-3) az 55., Kovács D. (1-4) a 69., Korbély K. (2-4) a 88., Korbély K. (3-4) a 90+3. percben. 

Kulcspillanatok

29. perc: Balról érkezett be középre a labda egy egri támadás végén, amely Simon Attilát találta meg, aki közelről a hazai kapuba fejelt, 0-1.
42. perc: Kispál adott be jobbról, ismét Simon érkezett üresen, és másodszor is a DVTK tartalék hálójába bólintott, 0-2.
54. perc: Korbély egy szép lefordulás után megteremtette magának a lehetőséget, majd pontosan a léc alá lőtt, 1-2.
55. perc: Közvetlen a középkezdés után gyors egri támadás futott a pályán. A tizenhatoson belül Demeter kézzel ért a labdához, amiért a vendégek büntetőt kaptak. A labda mögé Simon Attila állt, és higgadtan a bal alsó sarokba helyezett, 1-3. 
69. perc: Kovács Dávid vállalkozott lövésre, ami Ivánka Patrikon irányt változtatott, így a labda Bánhegyit becsapva, védhetetlenül vágódott a kapuba, 1-4.
87. perc: Ivánkát buktatták a büntetőterületen belül, a megítélt 11-est Korbély Kristóf a bal alsó sarokba rúgta, 2-4. 
90+3. perc: Fekete Vincének rúgták össze a lábát hátulról, amiért újabb tizenegyest kapott a DVTK tartalék. Korbély duplázott, mert ismét a bal alsóba helyezett, 3-4. 

Vezetőedzői értékelés

Zsivoczky Gyula:  - Óriási rutintalanság miatt kaptunk ismét gólokat, ezen azonban nem tudtunk változtatni. Mezőnyben újra megfelelően teljesítettünk, de egyértelmű, hogy ehhez az osztályhoz legalább posztonként egy-két minőségi labdarúgóra szükségünk lenne. Ellenkező esetben nem fogunk tudni mérkőzéseket nyerni. Nem azért, mert a fiatalok nem teszik oda magukat, de sajnos olyan hibákat követünk el, amiért az ellenfelek kőkeményen megbüntetnek minket. Most is ez történt.  

Szekeres Adrián: - Felemás két félidő volt, az első alapján büszke vagyok a játékosokra, maradéktalanul megcsinálták azt, amit elterveztünk erre a mérkőzésre. Amikor pontosak voltunk labdával, szemre is tetszetős támadásokat tudtunk vezetni. A második félidei hozzáállással nem vagyok elégedett, ha 2-0-nál megnyugszik egy csapat, elkényelmesedik, akkor az ellenfél vissza tud jönni a mérkőzésbe. 2-1-nél hamar tudtunk válaszolni, kicsit megnyugodtunk, de azt éreztem, taktikailag fegyelmezetlenek vagyunk, és le akarjuk zárni a meccset. A 4-3 nem teljesen tükrözi a mérkőzés képét, de az utolsó 3-4 percben nem lehet két 11-est adni az ellenfélnek.