Összefoglaló 2023. február 3., péntek

Vasas Akadémia - DVTK HUN-Therm 55-80

A Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 13. fordulóbán Budapestre látogatott a DVTK HUN-Therm együttese, ahol a Vasas Akadémia vendégeként lépett pályára. A találkozón az első negyed még nagyobb küzdelmet és szorosabb eredményt hozott, de aztán a vendégek fokozatosan érvényre juttatták erőfölényüket, és magabiztosan diadalmaskodtak a fővárosban (55-80).

Vasas Akadémia - DVTK HUN-Therm 55-80


Nagyon bekezdtek a csapatok a mérkőzés elején, két perc alatt a DVTK szerzett néhány pontos előnyt elsősorban Aho Nina ponterős játékának köszönhetően (4-9). A folytatásban sem változott a játék képe, a diósgyőrieknél Green vette át a stafétabotot pontszerzésben, így a játékrész közepén őrizte előnyét a vendégcsapat (9-13). A 7. percben aztán Smailbegović hármasával erőre kapott a Vasas, olyannyira, hogy a következő támadás után Papp találatával már a vezetést is átvették a házigazdák, időt is kért Völgyi Péter (14-13). A negyed hajrájában ismét kiszakadt a gólzsák, jó dobószázalékkal céloztak a játékosok, például Kiss Angelika is betalált távolról, a negyedet végül Monika Grigalauskytė dudaszó előtti duplája döntötte el a piros-fehérek javára (22-23).

A második negyed is a vendégek kezdték jobban, hiszen Kányási és Kiss pontjaival nőtt az előnyük, Papp büntetőivel kapaszkodott a Vasas (26-29). Hiába próbálkozott időkéréssel is Miloš Pavlović, a DVTK rátaposott a gázpedálra, és egy nagyszerű 8-0-s rohanással a 17. perc vége felé újra a játék megállítására késztette a hazai stábot (28-37). Szűk két perccel a nagyszünet előtt Madár K. törte mega hazaiak gólcsendjét, Kiss büntetőjével és Kányási könnyű kosarával tíz lett közte. Ráadásul Kiss Angi erejéből futotta még egy hármasra, így igazán megnyugtató előny birtokában vonulhattak az öltözőbe Völgyi Péter tanítványai (30-43).

Kétségkívül a Vasas kezdte jobban a második félidőt, Smailbegović újabb triplájával és Nunn büntetőivel tízen belülre jöttek a piros-kékek, de aztán magára talált a vendégcsapat és Kiss Angelika vezérletével a 24. perc végére tetemes előnyt harcolt ki magának (35-50). A folytatásban is a diósgyőriek akarata érvényesült, Garbin és Grigalauskytė dupláit követően jött az újabb Vasas-timeout (37-55). Madár E. duplájára Aho Nina egy hárompontossal reagált, majd Garbin középtávolijával húsz pont fölé tornázta az előnyét a borsodi alakulat (39-60). A negyed végéig még Papp és Bernáth triplaváltását jegyezhettük fel, valamint Green akciógólját (42-65).

A negyedik játékrész első két percében Darcee Garbin vitte a prímet a vendégeknél, előbb egy távolit, majd egy közelit mutatott be, és nem sokkal később Bernáth is újra megvillant (45-72). Salamon és Papp révén kapaszkodott ugyan a hazai csapat, a másik oldalon Bacsó Zsófi hárompontosa jelentett felüdülést (54-77). A hajrára Oláh Fruzsina és Vég-Dudás Anna is lehetőséget kapott edzőjétől, így mindkét oldalon valamennyi mérkőzésre benevezett játékos pályára lépett a találkozón, melyet esélyeshez méltóan magabiztosan nyert meg a DVTK HUN-Therm (55-80).

Tippmix Női NB I. A-csoport, 13. forduló

Vasas Akadémia - DVTK HUN-Therm 55-80 (22-23, 8-20, 12-22, 13-15)

Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum, 200 néző. Játékvezetők: Praksch Péter, Kovács Nimród, Dr. Németh Patrik.
Vasas: Smailbegović 11/9, Tóth O., Szerencsés, Madár E. 6, Nunn 13. Cserék: Szerencsés, Salamon 5, Papp 11/3, Madár K. 2, Budácsik 1, Kádár 4/3, Láng-Miticzky 2, Van Rijs. Vezetőedző: Miloš Pavlović.
DVTK: Aho T. 6/3, Aho N. 11/6, Bernáth 7/3, Garbin 11/3, Green 8. Cserék: Kányási 11/3, Kiss A. 12/6, Grigalauskytė 8, Bacsó 5/3, Oláh 1, Vég-Dudás. Vezetőedző: Völgyi Péter.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva olvasható.


Edzői értékelések

Völgyi Péter: - Sérülés nélkül, nagy dinamikával, helyenként látványosan tudtunk játszani. A Vasas hazai pályán veszélyes ellenfél, ezt ma is bizonyította, de zónavédekezésünkkel ki tudtuk zökkenteni a játékosait a ritmusukból, és onnantól kezdve növelni tudtuk előnyünket, amely a mérkőzés végéig tartott. Jó meccs volt, mindkét csapat a maximumot nyújtotta.