Összefoglaló 2022. december 14., szerda

Perfumerias Avenida - DVTK HUN-Therm 94-52

Az Euroliga B-csoportjának 6. fordulója ismét Spanyolországba szólította a DVTK HUN-Therm együttesét. A piros-fehéreknek ezúttal a talán a végső győzelemre is esélyes Perfumerias Avenida volt az ellenfele. Roberto Íñiguez csapata nem is ismert kegyelmet ezen a napon, remek játékkal megérdemelten nyert 94-52-re.

Perfumerias Avenida - DVTK HUN-Therm 94-52


Mindjárt egy szép diósgyőri akcióval kezdődött a mérkőzés, melynek végén Green volt eredményes, de aztán Carleton és az egykoron évekig Sopronban játszó Crvendakić pontjaival átvette a vezetést a házigazda (7-3). Dominguez hármasa után nagyon kellett Garbin közelije, viszont amikor a spanyolok 6-osa megint beköszönt, a negyed felénél kénytelenek voltak időt kérni a látogatók (15-5). Völgyi Péter szavai nyugtatóan hatottak az övéire, a védekezés feljavult, míg a túloldalon rendre pontosan fejezték be az akcióikat Bernáthék, így nem volt meglepő, hogy a 8. perc elején már a Perfumerias Avenida állíttatta meg az órát (17-13). Az első játékrész hátralévő részében a különbség érdemben nem változott, a DVTK-ból Bernáth egy triplával, Kiss Angi pedig egy duplával jelentkezett ebben a periódusban (21-18).

Kiss újabb akciógólja után egy pontra jött fel a Diósgyőr, azonban Onyenwere és Fasoula révén újfent levegőhöz jutott a vendéglátó (25-20). Guirantes következett két büntetővel, majd a hazaiak szereztek újabb öt egységet, mire Garbin is betalált a piros mezesektől (30-24). Négy perc telt el a második negyedből, amikor Crvendakić hintett egy újabb triplát, jött is a vendég timeout. Hiába, mert az újabb kosarakat a spanyolok szerezték, egyre nyílt az olló, ezért kellett nagyon Aho Tyra nagyszerű hárompontosa (38-27). Ennek a műfajnak a mestere, Bernáth Réka is vállalt egy hasonló dobást, de a két diósgyőri hármas között a hazaiak sem tétlenkedtek (42-30). A szünetig összekapta magát a DVTK, amely Kiss kettesével, illetve Kányási hárompontosával tízen belülre jött fel, ezért nem volt még lefutott a találkozó (44-35).

Álomrajtot vett a Perfumerias Avenida a fordulás után, Carleton ketteseivel, és Vilaro hármasával alaposan elhúzott ellenfelétől, jött is a DVTK időkérése (51-35). Ezután hiába talált be Green, mert a salamancai csapat lendülete nem tört meg, és szépen fokozatosan húsz pont fölé tudta növelni az előnyét (59-37). A piros-fehérekért a helyszínen drukkoló maroknyi tábor azt remélte, hogy Aho Nina büntetőit követően talán megváltozik a játék képe, de főleg Onyenwere ponterős játékának köszönhetően még nagyobb lett a különbség, a diósgyőriek megint csak büntetőkből tudtak eredményesek lenni Kányási révén (66-40). Kevesebb mint két perc volt már csak hátra a negyedből, de a hazai csapat nem vett vissza a tempóból (73-40).

Ugyan Garbin hármasával és Guirantes közelijével igyekezett tartani a lépést a DVTK a záró felvonásban, de ez nem igazén sikerült neki, a Perfumerias Avenida igazi erődemonstrációt tartott (91-45). Völgyi Péter időkérését követően még kevesebb mint négy perc maradt az összecsapásból, amely Guirantes két jó büntetőjével folytatódott, majd Cazorla, és Arella szórtak egy-egy hármast (94-50). A DVTK-nak sovány vigaszt jelentett, hogy Guirantes révén kijött az ötvenből, de ezt a mérkőzést jobb lesz mielőbb elfelejteni (94-52).

Euroliga, B csoport 6. forduló

Perfumerias Avenida - DVTK HUN-Therm 94-52 (21-18, 23-17, 29-5, 21-12)

Salamanca, Pabellón Municipal Würzburg, 1800 néző. Játékvezetők: Jelena Tomić (horvát), Alexandra Stan (román), Sinem Tetik (török).
Salamanca: Dominguez 15/9, Cazorla 8/6, Crvendakić 16/6, Carleton 10, Reisingerova 5. Csere: Vilaro 3/3, Fasoula 14, Onyenwere 9, Nogić 5/3, Rodríguez 7/3, Gulbe 2. Vezetőedző: Roberto Íñiguez.
DVTK: Aho N. 3, Kányási 4/3, Guirantes 13/3, Garbin 7/3, Green 6. Cserék: Bernáth 10/6, Kiss A. 6, Aho T. 3/3, Oláh, Vég-Dudás. Vezetőedző: Völgyi Péter.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva olvasható.


Edzői értékelés

Völgyi Péter: - Sajnos csak egy negyedig tudtuk tartani ellenfelünk iramát. A msodik játékrészre elfogytunk fizikailag, egyszerűen kevesen voltunk. Köszönjük, hogy szurkolóink közül néhányan a helyszínen buzdítottak minket.