Összefoglaló 2023. január 24., kedd

U19: Michalovce - DVTK 2-3 (1-3)

A korosztályhoz képest több fiatalabb játékos is szerepelt a Diósgyőri VTK U19-es együttesében a legutóbbi felkészülési mérkőzésen. Zsivoczky Gyula csapata hátrányból fordítva, három gólt szerezve győzött a felvidéki Nagymihály vendégeként.

U19: Michalovce - DVTK 2-3 (1-3)


U19-es felkészülési mérkőzés

MFK Zemplín Michalovce U19 - Diósgyőri VTK U19 2-3 (1-3)

Diósgyőri VTK U19: Dojcsák B. - Sebestyén Á., Paksai R., Bodnár B., Temesvári M., Kiss P., Ferencsik S., Hetyei Sz., Horváth Zs., Sipos Zs. Fercsák R. Csere: Székely M., Bánk A., Bedő D., Bathó T., Adam N., Roha R., Pikó M. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
Gólszerző: Horváth Zs. (2), Hetyei Sz. 

Zsivoczky Gyula: - A hét elején voltak ugyan problémáink, de ez egyáltalán nem látszott meg. Több U17-es fiatallal álltunk fel a szlovák liga jelenlegi hatodik helyezettje ellen. Az első húsz percben az ellenfél dominált, tizenegyesből a vezetést is megszerezték. Innentől kezdve azonban nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, taktikailag rendkívül fegyelmezett volt a társaság. Az átmeneteink nagyon gyorsak voltak, ennek köszönhetően számos gólhelyzetet alakítottunk ki. Hatékony helyzet kihasználással megfordítottítottuk az összecsapást. A fordulás után még több fiatallal álltunk fel, az akarat és a hozzáállás mindenképpen dicséretet érdemel. Az összeszokottság hiánya ugyan még látszott, kaptunk egy gólt, de így is meg tudtunk nyerni a meccset. Ennek ugyan nincs nagy jelentősége, de a játékosok önbizalma szempontjából visszaigazolást ad az elvégzett munkával kapcsolatban.