Összefoglaló 2023. május 21., vasárnap

NB III.: DVTK tartalék - Karcag 2-4 (2-1)

Fordulatos mérkőzéssel zárult a bajnokság a DVTK tartalék számára. A Keleti csoport utolsó fordulójában a piros-fehérek a szünetben még vezettek a Karcag ellen, a második játékrészben azonban az alföldiek fordítottak, és elvitték a három pontot a DVTK Stadionból.

NB III.: DVTK tartalék - Karcag 2-4 (2-1)


NB III., Keleti csoport, 38. forduló

DVTK tartalék - Karcagi SE 2-4 (2-1)

DVTK Stadion, 100 néző. Játékvezető: Sándor Csaba (Benkő Róbert, Szabó Ferenc Szilárd). 
DVTK tartalék: Székely M. - Oláh B., Ivánka P., Mrva P., Demeter M. - Bencsík D., Balázsi L., Balázs P. - Benkő P., Hetyei Sz., Horváth Zs. Vezetőedző: Vincze Richárd. 
Karcagi SE: Fedinisinec E. - N. Nikic, G. D’urso, Pap Zs., Nagy N., Szabó L., Kovács D., Szentannai Z., Virág Á., Tóth G., J. Maruscsák. Vezetőedző: Csillag László. 

Csere: Horváth Zs. helyett Ferencsik B. a 46., Nagy N. helyett Ballók B. a 62., Virág Á. helyett tóth M. a 62., Demeter M. helyett Kollár M. a 71., Balázsi L. helyett Paizs J. a 81., Ivánka P. helyett Kundrák G. a 81., Pap Zs. helyett Éles Z. a 87., Szabó L. helyett Misák S. a 87., Tóth G. helyett Ballók V. a 87., Benkő P. helyett Kiss L. a 88. percben. 
Sárga lap:  Pap Zs. a 64. percben. 
Gólszerző: Horváth Zs. (1-0) a 22., J. Maruscsák (1-1) a 28., Balázsi L. (2-1) a 30., J. Maruscsák (2-2) a 69., Papp Zs. (2-3) a 74., G. D’urso (2-4) a 77. percben. 

Kulcspillanatok

23. perc: Demeter passzolt vissza a második hullámban érkező Horváth Zsoltnak, aki egy igazítás után a rövid sarokba lőtt, 1-0.

28. perc: Maruscsák befelé cselezett, tolt egyet a labdát, majd mintegy nyolc méterről a hosszú sarokba passzolt, 1-1.  

30. perc: Benkő lőtt kapura, ami kipattant a vendégek kapusáról, érkezett azonban Balázsi Levente, aki az üres karcagi kapuba továbbított, 2-1.  

69. perc: Pontosan kényszerítőztek egymással a karcagiak, és végül Maruscsák az öt és feles sarkáról talált be a DVTK tartalék hálójába, 2-2. 

74. perc: Egy pontosan visszagurított labdát Pap Zsolt helyezett a diósgyőri kapuba, 2-3. 

77. perc: Karcagi szabadrúgást követően a labda átszállt a hosszú oldalra, ahonnan visszafejelték, a kapu elé érkező D’urso pedig a hálóba bólintott, 2-4. 

Vezetőedzői értékelés

Vincze Richárd: – Az első félidőben jobban játszottunk, mint az ellenfelünk, nem volt túl magas az iram, viszont labdabiztosan játszottunk, jók voltak a visszatámadásaink. Ezekből helyzetekt tudtunk kialakítani és gólokat is szereztünk. A második félidőben ellenfelünk átvette az irányítást, kevesebbet birtokoltuk a labdát, cseréinek köszönhetően végig fittebb tudott maradni a Karcag, és így megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Gratulálok a stábnak a játékosoknak az egész szezonbeli munkához.     

Csillag László: – Sajnos az első félidőben nem azt a játékot produkáltuk, amire kértem a játékosokat. Ez meg is látszódott, a diósgyőri fiatalok kihasználták a hibáinkat, s megérdemelten vezettek. A második félidőben rendeztük a sorainkat, már tetszetős támadásokat vezettünk, fordítottunk, és teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.