Összefoglaló 2023. július 29., szombat

DVTK - PAFC 0-1 (0-1)

Vereséggel indította az OTP Bank Liga új kiírását a DVTK. A PAFC elleni mérkőzésen a vendégcsapat kezdett jobban, gyorsan meg is szerezték a vezetést, de a Diósgyőr rendezte a sorokat, és fokozatosan egyre inkább beszorította az ellenfelét. A szünet után a vendégek ziccert is hibáztak, de a diósgyőri mezőnyfölényből is sikerült kialakítani néhány helyzetet, ami ezen a délutánon kimaradt.

DVTK - PAFC 0-1 (0-1)


OTP Bank Liga 1. forduló

Diósgyőri VTK - Puskás Akadémia FC 0-1 (0-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 7579 néző. Játékvezető: Berke Balázs (Buzás Balázs, Szert Balázs).
DVTK: Karlo SENTIĆ - FARKAS Dániel, SZATMÁRI Csaba, BÁRDOS Bence, Bitok STEPHEN - Vladislav KLIMOVICH, Alexander VALLEJO, HOLDAMPF Gergő - LUKÁCS Dániel, Argyris KAMPETSIS, Jérémie OBOUNET. Vezetőedző: KUZNYECOV Szergej.
PAFC: MARKEK Tamás - SZOLNOKI Roland, Wojciech GOLLA, Patrizio STRONATI, Brandon ORMONDE-OTTEWILL - BATIK Bence, Jakub PLŠEK - Jonathan LEVI, CORBU Marius, Luciano SLAGVEER - Lamin COLLEY. Vezetőedző: HORNYÁK Zsolt.

Csere: Vladislav KLIMOVICH helyett Rudi POŽEG VANCAŠ és Jérémie OBOUNET helyett GERA Dániel a 64., SZOLNOKI Roland helyett Quentin MACEIRAS és Jonathan LEVI helyett KOMÁROMI György a 69., HOLDAMPF Gergő helyett BÉNYEI Ágoston, Argyris KAMPETSIS helyett Bright EDOMWONYI, Luciano SLAGVEER helyett Jakov PULJIĆ és Lamin COLLEY helyett Artem FAVOROV mind a 78., LUKÁCS Dániel helyett Elton ACOLATSE a 82. percben.
Sárga lap: CORBU Marius az 1., SZOLNOKI Roland az 58., Quentin MACEIRAS a 83., Bright EDOMWONYI és Alexander VALLEJO a 88., GERA Dániel a 90+1., Wojciech GOLLA a 90+5., percben.
Gólszerző: Luciano SLAGVEER (0-1) a 8. percben.


Kulcspillanatok

 8. perc: Egy szerencsésen a vendégeknél maradó labdát jobbról Colley lőtt keresztbe a hosszú oldali kapufához laposan, ahol a bevetődő Luciano SLAGVEER közelről a hálóba pofozta azt, 0-1

Edzői értékelések

Kuznyecov Szergej: - A játék minőségét tekintve jól játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki, ám a legfontosabb, a gól hiányzott.
A labdatartásban többet tettünk, és a pálya mellől nem lehetett megállapítani, melyik a feljutó csapat, és melyik az egyik legjobb magyar csapat, amelyik az elmúlt években rendre a dobogón végzett. Az első 10 percben volt egy kis drukk a srácokban, de az első félidő második felében már nyomás alá helyeztük az ellenfelet, és helyzeteket, ha nem is ziccereket alakítottunk ki. A szünetben megmutattuk a játékosoknak, hogy hol kellene kicsit felpörgetni a játékot, és hol lehet megbontani az ellenfél védelmét.
Az új bajnokságban egy szinttel feljebb játszunk, ahol az ellenfelek jobbak, és minden hibánkat meg fogják büntetni. Tökéletesen kell játszani hátuk ahhoz, hogy ne kapjunk gólt.
Illetve korábban nem sokszor fordult elő, hogy nem szereztünk gólt. Ezen a területen fejlődni kell, de ne feledjük, hogy éppen a támadósorba érkeztek később a játékosok, és időre van szükségünk ahhoz, hogy jobban értsék egymást. Mindent megteszünk, hogy mérkőzésről mérkőzésre egyre jobbak legyünk.
Az út elején járunk, nagyon sokat kell még fejlődni, de az alap megvan, amire lehet építeni.

Hornyák Zsolt: - Örülök hogy sikerült egy nagyon fontos három pontot szerezni egy forró diósgyőri pályán! Az eredmény mellett a csapatom hozzáállása is örömteli, az első perctől jobbak voltunk. Az első gólra azonnal rá kellett volna lőni még egyet, és akkor már az elején eldönthettük volna a mérkőzést. De a második félidőben is volt erre Slagveernek lehetősége.
Okosan játszott a csapatom, a védőmunka extra volt a kapussal együtt, amit elterveztünk, azt kiviteleztük. Az eredmény mellett számomra több más mutató is fontos, csapatmunka, a csapatszellem és a szív. A szívet hiányoltam korábban többször, ma megkaptam. 
Mi jobban, rutinosabban felkészültünk a diósgyőri szurkolótáborra, a hangulatra, úgy éreztem, a mi játékosaink jobban bírták a terhet, és nem voltak annyira idegesek, mint a hazaiak.
Arra készültünk, hogy a mérkőzés elején magasan támadjuk le az ellenfelet, szerezzünk labdát, és lőjünk gólt. Amint ez sikerül, akkor akkor húzódjunk vissza a középmezőnybe egy 40x40 szerezzük, ott csapjunk le a pontatlan vagy lecsorgó labdákra, és a diósgyőri védelem mögött nyitva hagyott területeket támadva vezessünk gyors kontrákat. Levi és Slagveer gyorsaságára alapoztunk a játékot, aminek majdnem meg is lett az eredménye.
Gratulálok a csapatomnak, Diósgyőrben nem mindenki fog könnyen nyerni!