Összefoglaló 2023. szeptember 2., szombat

MTK - DVTK 2-1 (1-0)

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában a DVTK Budapesten játszott az MTK ellen. Az első félidőben a hazaiak gyorsan vezetést szereztek egy szöglet után, majd kiegyenlített játék folyt a gyepen, ahol mindkét csapat előtt adódtak helyzetek. A szünet után a DVTK lépett fel támadóan, mégis a hazaiak növelték az előnyüket, de egy szöglet után Alexander Vallejo gyorsan szépített. A folytatásban a Diósgyőr tovább fokozta a nyomást a hazai kapun, ám a lövések sorra elkerülték azt, és nem sikerült egyenlíteni.

MTK - DVTK 2-1 (1-0)


OTP Bank Liga 6. forduló

MTK Budapest - Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)

Budapest, Hidegkuti Stadion, 3679 néző. Játékvezető: Antal Péter (Horváth Róbert, Belicza Bence Péter).
MTK: DEMJÉN Patrik - KOVÁCS Mátyás, HEJ Viktor, KÁDÁR Tamás, BOBÁL Dávid, Nemanja ANTONOV - KATA Mihály, Khaly THIAM, HORVÁTH Artúr - NÉMETH Krisztián, BOGNÁR István. Vezetőedző: HORVÁTH Dávid.
DVTK: Karlo SENTIĆ - GERA Dániel, SZATMÁRI Csaba, BÁRDOS Bence, Bitok STEPHEN - HOLDAMPF Gergő, Alexander VALLEJO, Rudi POŽEG VANCAŠ - LUKÁCS Dániel, Bright EDOMWONYI, PERNAMBUCO. Vezetőedző: KUZNYECOV Szergej.

Csere: KOVÁCS Mátyás helyett VARJU Benedek, HOLDAMPF Gergő helyett JUREK Gábor, LUKÁCS Dániel helyett Elton ACOLATSE és Bright EDOMWONYI helyett Marin JURINA mind a 61., NÉMETH Krisztián helyett STIEBER Zoltán és Nemanja ANTONOV helyett KOVÁCS Patrik a 72., Rudi POŽEG VANCAŠ helyett Jérémie OBOUNET, HEJ Viktor helyett KOCSIS Gergő és BOGNÁR István helyett ZSÓRI Dániel mind a 80., percben.
Sárga lap: BÁRDOS Bence a 21., HEJ Viktor a 38., ZSÓRI Dániel a 90+3. percben.
Gólszerző: KATA Mihály (1-0) az 5., BOGNÁR István (2-0) az 57., Alexander VALLEJO (2-1) a 60. percben.

Kulcspillanatok

5. perc: Jobb oldali hazai szöglet, Bognár tekerte közére a labdát, amire Kata Mihály érkezett a rövid oldalon, és közelről a kapuba csúsztatott, 1-0

57. perc: Hazai kontra végén Bognár István kapta a jobb oldalon a labdát, csinált egy visszacselt, majd kilőtte a hosszú alsó sarkot, 2-0

60. perc: Diósgyőri szöglet jobbról, Pernambuco beadását a hosszú oldalon Alexander Vallejo fejelte a kapuba közelről, 2-1

Edzői értékelések

Horváth Dávid: - Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, nagyon nehéz volt megszerezni a három pontot, nagy erőbedobásra kényszerített minket az ellenfél. Az első félidőben kontrolláltuk a játékot, még akkor is, az idő nagy részében a kezdeményezés a vendégcsapaté volt. A szünet után akadtak gondjaink, át is kellett alakítani a védekezést, amit az előnyünk birtokában meg is tehettünk. A második gólunk után elveszítettük a kontrollt, már csak az volt a célunk, hogy ne kapjunk gólt, de kibírtuk a végéig. 
Nem kérünk elnézést, mert védekezünk, így tudtuk megszerezni a három pontot. Több jó egyéni teljesítményt is láttunk amellett, hogy a csapat is jól vizsgáztunk.

Kuznyecov Szergej: - Komoly mérkőzésre készültünk. Az ellenfél kihasználta az első pontrúgását, ami befolyásolta a mérkőzést. A pontrúgásból szerzett góljainknak nagyon örülök, ha ellenünk szerzik, akkor az viszont nagyon fájdalmas. Az ellenfél megcsinálta a blokkot, szép gólt fejeltek. Ezt követően mély védekezésbe álltak fel, abból próbáltak kontrákat vezetni. Az első félidőben nem volt olyan a játék, amit látni szerettünk volna, bár voltak jó helyzeteink, amiből gólt szerezhettünk volna, de úgy is fogalmazhatnék, hogy gólt kellett volna szerezni, ha Rudi Požeg Vancaš helyzetére gondolok.
A második félidőben kicsit módosítottunk, és próbáltuk felpörgetni a játékot, mert egyre jobban fáradt az ellenfél, és behúzódott a kapuja elé. Nem lett volna szabad könnyű labdát veszíteni a középpályán, mert tudtuk, hogy az MTK nagyon veszélyes kontrából. Sajnos mégis ez történt, így lett 2-0 az állás. Tovább harcoltunk, helyzeteket dolgoztunk ki, eleget ahhoz, hogy fordítani tudjunk.
Sokat kell még fejlődni, hiszen nemrég óta dolgozunk együtt, és egyforma fizikális szintre kell hozni a őket. Nem fogunk megállni, még keményebben, még többet fogunk dolgozni, mert fantasztikus szurkolótáborunk van, akik ilyen sokan eljönnek a mérkőzéseinkre. Csak azért is mindent megteszünk, hogy boldoggá tegyük őket nem csak otthon, hanem idegenben is.
A mai napon a védekező és kontrázó futball nyert a pozíciós támadó futball ellen, de ez csak az első mérkőzés volt.