Összefoglaló 2024. február 10., szombat

Doru Popadiuc: Nekünk kellett volna nyerni

Kecskeméten először lépett kezdőként pályára tétmérkőzésen a télen igazolt Doru Popadiuc, aki kis híján megszerezte első gólját. A labda a bejutott a kapuba, ám a VAR visszavonta.

Doru Popadiuc: Nekünk kellett volna nyerni


Lejátszotta második bajnoki mérkőzését a DVTK 2024-ben, és Kecskeméten 2-1-es vereséget szenvedett.

- Dühítő egy mérkőzés volt, mert úgy kaptunk ki 2-1-re, hogy véleményen szerint nekünk kellett volna nyerni, hiszen rengeteg helyzetet - közte egészen nagyokat is - alakítottunk ki - kezdte Doru Popadiuc. - És ott volt a gólom is, amit érvénytelenített a VAR. Sok mindent jól csináltunk a meccsen, uraltuk a találkozó nagy részét, amiből önbizalmat meríthetünk a folytatásra. 

Doru Popadiuc télen igazolt Diósgyőrbe, és Kecskeméten először került be a kezdőcsapatba.

- Nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, akik talán két komoly gólszerzési lehetőséget alakítottak ki, amit ki is használtak, és a végén még egyet, amikor mi már kitámadtunk az egyenlítés, vgy akár a fordítás érdekében - idézte fel. - Ezen kívül azonban jól védekeztünk, az ellenfél kapuja előtt számtalan beadás érkezett a szélekről, és több helyzetet alakítottunk ki, ám azt is el kell ismerni, hogy egységesen és jól védekeztek. A pálya rendkívül rossz minősége sem segített minket, idő kellett az alkalmazkodáshoz, de utána tudtuk, hogy mit kell tennünk. Azt viszont nagyon sajnálom, és egyáltalán nem vagyok boldog, mert a debreceni meccshez hasonlóan a hajrában már nem tudtunk betalálni az ellenfél kapujába. Legközelebb sokkal jobban kell koncentrálni a kapu előterében, és akkor még több gólt szerzünk, és a győzelem sem marad el.

Az első tavaszi mérkőzésen talán jobban játszott a DVSC, mégis örülhetett a hajrában szerzett egy pontnak, míg Kecskeméten a DVTK játszott jobban, mégis pont nélkül maradt.

- Ezért is szép játék a foci, mert nehezen kiszámítható - reagált. - A Debrecen valóban jobban játszott,  de kihasználtunk két helyzetet, ám vissza tudtak jönni a meccsbe, és egy ponttal utaztunk haza. Kecskeméten viszont mi irányítottunk, és nyerni kellett volna, ami sajnos nem sikerült. Igazán frusztráló, amikor azt érzed, hogy jobban játszol, jobb a csapatod, a labda mégsem akar a hálóba jutni. Biztos vagyok benne, hogy legközelebb a jó játék pontokkal is párosul. 

Doru Popadiuc megszerezte első diósgyőri gólját, amit a VAR les miatt visszavont, pedig ha csak egy rövid ideig, de úgy tűnt, a DVTK meg tudja fordítani a mérkőzés állását.

- Már a félidőben arról beszéltünk az öltözőben, hogy érezzük magunkban az erőt és az önbizalmat az egyenlítésre - árulta el a román középpályás. - És amikor Rudi (Rudi Požeg Vancaš - a szerk.) betalált, akkor mentünk tovább az újabb gólért, ami meg is lett, és 2-1-re vezettünk. Fel sem merült bennem, hogy a VAR visszavonhatja a gólt, mert semmi kérdéses helyzetet nem láttam, de sajnos les volt. Nagyon örültünk a gólnak, majd jött a hidegzuhany, amikor a játékvezető középkezdés helyett szabadrúgást ítélt, senkinek nem kívánom azt az érzést. Még nagyobb baj, hogy néhány perccel később az ellenfél ismét megszerezte a vezetést, amivel igen nehézzé tette a dolgunkat. 
Sajnos nem első alkalommal gátolt meg a VAR a gólszerzésben, Romániában egészen szép gólt is vontak már vissza. Szörnyű érzés, amikor azt hiszed, csináltál valami jót, mert a labda a kapuba került, boldog vagy, hogy segíteni tudtál a csapatnak, majd jön a hihetetlen csalódás. De ez a futball része, gyorsan túl kell tenni magad rajta, és ugyanúgy folytatni, mintha semmi nem történt volna. 

A DVTK két idegenbeli mérkőzéssel kezdte a tavaszt, vasárnap 14:45-től viszont már hazai pályán játszik az Újpest ellen. 

- Izgatottan várom az első hazai meccset, mert a csapattársak sokat meséltek arról, hogy mennyien járnak Diósgyőrben a meccsekre, és milyen jó hangulatot tudnak teremteni. Számomra nagyon fontos, hogy mögöttünk áll az egész város, és milyen nagy támogatást kapunk a lelátóról. Csodaszép a stadion is, biztos vagyok benne, hogy vasárnap itthon tartjuk a három pontot - mondta végezetül Doru Popadiuc.