Összefoglaló 2023. július 7., péntek

“Sokkal jobb meccset játszani, mint napi hármat edzeni”

Lőrinczy Attila a Putnok ellen gólt szerzett, a Podbrezová ellen pedig az ő lövése után született a DVTK győztes gólja. Vele beszélgettünk a nyári edzőtáborban.

“Sokkal jobb meccset játszani, mint napi hármat edzeni”


- Keményen melózunk az ausztriai edzőtáborban - kezdte Lőrinczy Attila. - Természetesen mindegyik része nagyon fontos a felkészülésnek., de szerdán végre volt egy edzőmeccsünk, amit nagyon vártunk, mert sokkal jobb meccset játszani, mint napi hármat edzeni. A Podbrezová ellen is fáradtak voltak a lábak, ami teljesen érthető, mert a meccs előtti nap kivételével napi két edzést tartott Kuznyecov Szergej és a stábja, volt, amikor hármat is a konditeremmel együtt. Ennek megfelelően fáradtak vagyunk, ugyanakkor azt is érezzük, hogy egyre jobb az erőállapotunk.

A DVTK az alsó-ausztriai Waidhofen an der Ybbsben ütötte fel a főhadiszállását, az edzéseket a közeli Ybbsitzben és Sonnntagbergben tartják

- Minden adott a jó felkészüléshez, jó pályákon edzünk, a hotelben minden biztosított az edzések utáni regenerációhoz és a pihenéshez - adott hangot elégedettségének. - Az étterem is kiváló, nekünk csak a munkára kell koncentrálni. A választék bőséges, ám egy profi sportoló nem szed mindenből a tányérjára, amit feltálalnak a svédasztalos pultra. Nagyon sok zöldséget eszek, amiből bőséges a választék, finomak a halak, a húsok, és néhanapján megengedek magamnak egy kis desszertet is, mert a szénhidrátra is kell a szervezetbe. Mindenki tudja, mire van szüksége, mennyit ehet, és azt sem szabad elfelejteni, hogy mérlegeléssel kezdődik minden reggel.

A diósgyőri játékosok ketten laknak egy szobában, Lőrinczy Attila lakótársa Medgyes Sinan.

- Összeszokott párost alkotunk, az idegenbeli bajnokik előtt is vele vagyok egy szobában. Egyébként is régóta ismerjük egymást, jól megvagyunk - árulta el. - Az uzsonna idején szoktunk még összegyűlni a fiúkkal, a szabad délutánokon kártyázunk, bár erre még csak egyszer nyílt alkalom a nyári edzőtáborban. Ahogy jönnek majd a meccsek, és várhatóan csökken az edzések száma, úgy talán több idő jut a közös programokra is.

A DVTK Putnok elleni felkészülési mérkőzésén szabadrúgásból talált be Lőrinczy Attila, a Podbrezová ellen pedig a lövése Papp Marcell lábáról vágódott az ellenfél hálójába.

- Az edzőmeccseken a terhelésre kerül a fő hangsúly, ilyenkor fáradtabbak a lábak, nem mindig jönnek ki azok a finom megoldások, ami majd a bajnokság közben ki kell jöjjön. Örülök, hogy mindkét meccsen részt vállaltam egy-egy gólból, ezt szeretném folytatni a továbbiakban is - bizakodott Lőrinczy Attila.

Az edzőtáborban folyó munkáról a DVTK hivatalos honalpja mellett a klub facebook oldalán, Instagram és Twitter csatornáján folyamatos tájékoztatást adunk.

A DVTK felkészülési programja

2023. június 5., hétfő
Az egyéni felkészülés kezdete személyre szabott program alapján

2023. június 15-16., csütörtök-péntek
Orvosi vizsgálatok és fizikai állapotfelmérés (csütörtök és péntek)

2023. június 19., hétfő
A csapatedzés kezdete

2023. június 28., szerda (DVTK Edzőközpont)
10:30 Diósgyőri VTK - Putnok FC 3-1 (2-1)

2023. június 30., péntek
Utazás az edzőtáborba (Ausztria, Waidhofen an der Ybbs)
Átmogató edzés a megérkezés után

2023. július 1., szombat
Három edzés szombaton

2023. július 2., vasárnap
Gera Dániel: A gól mindig feldobja az embert

2023. július 3., hétfő
Próbajátékra érkezett Vladislav Klimovich
Két felkészülési meccs a héten

2023. június 4., kedd
Munkában a masszőrök

2023. július 5., szerda (Enns, Arena Enns)
17:00 FK Železiarne Podbrezová - Diósgyőri VTK 1-2 (1-1)

2023. július 9., vasárnap (Hausmening, Peter Lisec Stadion)
17:00 1. FC Nürnberg (Németország, 2. Bundesliga) - Diósgyőri VTK

2023. július 12., szerda
FC Blau-Weiß Linz (Ausztria, 1. osztály) - Diósgyőri VTK

2023. július 13.,csütörtök
??? - Diósgyőri VTK

2023. július 14., péntek
Hazautazás az edzőtáborból

2023. július 22., szombat
Diósgyőri VTK - FC Košice (Szlovákia, 1. osztály)

OTP Bank Liga 1. forduló

2023. július 28./29./30., péntek/szombat/vasárnap
Diósgyőri VTK - Puskás Akadémia FC
(teljes sorsolás)