Összefoglaló 2024. március 2., szombat

DVTK - PAFC 1-1 (0-1)

A DVTK hazai pályán döntetlent játszott a PAFC ellen az OTP Bank Liga 23. fordulójában. Az első félidő diósgyőri fölényt hozott, a piros mezes játékosok sorra alakították ki a helyzeteket, közte két ziccert is. A vezetést mégis a vendégek szerezték meg közvetlenül a szünet előtt egy szögletet követően. A DVTK szinte egyből az újrakezdést követően egyenlített, Gera Dániel távoli lövése ugyan még kijött a kapufá(k)ról, de Bright Edomwonyi gyorsan reagált. A folytatásban a vendégek fokozatosan kintebb jöttek, a végén már beszorították a Diósgyőrt, de újabb gól nem esett.

DVTK - PAFC 1-1 (0-1)


OTP Bank Liga 23. forduló

Diósgyőri VTK - Puskás Akadémia FC 1-1 (0-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 4805 néző. Játékvezető: BERKE Balázs (BUZÁS Balázs, BELICZA Bence Péter).
DVTK: Artem ODYNTSOV - GERA Dániel, SZATMÁRI Csaba, Marco LUND, Bitok STEPHEN - Alexander VALLEJO, HOLDAMPF Gergő - JUREK Gábor, Rudi POŽEG VANCAŠ, BÉNYEI Ágoston - Bright EDOMWONYI. Vezetőedző: Vladimir RADENKOVIĆ.
PAFC: PÉCSI Ármin - Quentin MACEIRAS, SZOLNOKI Roland, Patrizio STRONATI, Brandon ORMONDE-OTTEWILL - BATIK Bence, Artem FAVOROV - KOMÁROMI György, Urho NISSILÄ, NAGY Zsolt- Jakub PLŠEK. Vezetőedző: HORNYÁK Zsolt.

Csere: BATIK Bence helyett Lamin COLLEY és Urho NISSILÄ helyett Jonathan LEVI a 46., Bright EDOMWONYI helyett SZABÓ Levente és JUREK Gábor helyett PERNAMBUCO a 65., Rudi POŽEG VANCAŠ helyett Francisco FEUILLASSIER a 69., Alexander VALLEJO helyett Doru POPADIUC és BÉNYEI Ágoston helyett Argyris KAMPETSIS a 82. percben.
Sárga lap: SZOLNOKI Roland a 18., Artem FAVOROV a 23., Bitok STEPHEN a 25., JUREK Gábor az 56., Lamin COLLEY 70. percben.
Gólszerző: Jakub PLŠEK (0-1) a 45., Bright EDOMWONYI (1-1) a 49. percben.


Kulcspillanatok

45. perc: A vendégek szöglete után kavarodás alakult ki a kapu előtt, egy felpattanó labdát pedig az öt és feles vonaláról  Jakub Plšek fejjel ívelte a DVTK kapujába, 0-1

49. perc: Gera a tizenhatos vonaláról vette célba a kaput, a labda mindkét kapufát érintette, de nem ment be. A kipattanót azonban  Bright Edomwonyi közelről a kapuba továbbította, 1-1

Edzői értékelések

Vladimir Radenković: - Az eredmény megfelel a mérkőzés képének. Az első félidőben mutatott játék miatt nagyon büszke vagyok a csapatra. Szépen végigvitt akciót követően két-három helyzetet is kialakítottunk, ami sajnos kimaradt, de ez is a futball része. Folytatni kell a munkát, én továbbra is hiszek a srácokban, és mögött ük állok. Különösen igaz ez a fiatal Jurek Gáborra, aki mérkőzések óta nagyon közel jár a gólszerzéshez. Több önbizalommal és a stáb támogatásával hamarosan meg is szerzi azt. 
Két jó eredmény után ma egy újabb kemény vizsga várt ránk. Egy nagyon erős ellenféllel találkoztunk, amelyik nem csak jó csapat, hanem minőségi játékosokból áll, ráadásul láttuk, hogy a kispadról is kik szálltak be. Büszke vagyok, mert az első félidőben ott folytattuk, ahol legutóbb abbahagytuk. A második félidőben viszont csökkent az energia szintünk, amit cserékkel próbáltunk pótolni. Ám amikor az ellenfél birtokolta a labdát, mi pedig védekeztünk, méghozzá ól védekeztünk, akkor több ellentámadást vártam volna. A végén volt egy lövésünk, és amennyiben a pálya közepén jobb döntéseket hozunk, akkor több is lehetett volna.
A kedd esti kupameccs után már nem maradt kellő erő a lábakban, azonban a játékosokat vitte előre a szíve. A kispadról úgy láttam, hogy emiatt a játékosok önmagukkal is harcoltak, pozitív üzenet számomra, hogy akkor is mennek előre, amikor már nem tudnak.
Összefoglalva, az első félidőben jól támadtunk, a második félidőben viszont csak a védekezéssel vagyok elégedett.

Hornyák Zsolt: - Az 1-1-es döntetlen igazságos, mert mindkét csapat focizott, és nyerni szeretett volna. Az eredménnyel nem vagyok elégedett, mert a győzelemért jöttünk, de egy jó Diósgyőr megakadályozott ebben. 
Ha lelátón ülök, akkor biztosan elégedett lettem volna a mai mérkőzéssel, edzői szemmel viszont láttam néhány hibát főleg a labdakihozatalnál, nagyon sok labdát veszítettünk a középpályán. Viszont a küzdőszellem és a tempó mindkét oldalon rendben volt.
Más forgatókönyvet képzeltem el, Lamin Colley-t azért küldtem be, hogy szerezze meg a győztes gólt, azonban még sajnos nincs olyan formában. A végén már mi uraltuk a mérkőzést, de a 16-oson belül hiányzott egy kulcsember.