Összefoglaló 2023. október 28., szombat

DVTK Ongropack - Vasas Óbuda 0:3

A címvédő Vasas Óbuda gárdáját fogadta a DVTK Ongropack röplabda csapata a röplabda női Extraliga harmadik fordulójában. A piros-fehérek lassan lendültek játékba, az első szettben hamar építettek ki tetemes előnyt építettek ki a vendégek és ezt a játékrészt magabiztosan, kilenc ponttal meg is nyerték. A második játszmában a DVTK rendkívül kreatív és fegyelmezett röplabdát mutatott be, a szettben végig fej-fej mellett haladtak az angyalföldiekkel, ám a pontot az i-re a piros-kékek tették fel. A harmadik szettben aztán végig érvényesítette a papírformát a Vasas gárdája és megnyerte a játékrészt, valamint a mérkőzést is.

DVTK Ongropack - Vasas Óbuda 0:3

Röplabda Női Extraliga - 3. forduló

DVTK Ongropack - Vasas Óbuda 0:3 (-16, -23, -14)

2023. október 28., szombat - Miskolc, DVTK Aréna
200 néző - Vezette: Villás Tibor Richárd, Rácz Gábor

DVTK Ongropack: Horváth 1, Kalmár, Skoric 11, Kiss 4, Jovanovic 7, Egri K. 3. Csere: Kundrák (liberó), Einarsdóttir 5, Egri B. 2, Hegyi, Hollósi. Vezetőedző: Németh Szabolcs
Vasas Óbuda: Fricova 1, Papp 3, Bannister 5, Fatoumatta 15, Gyimes-Capet 11, Gülübay 6. Csere: Szalai, Juhár (liberók), Jámbor 7, Erőss 3, Tóth. Vezetőedző: Ioannis Athanasopoulos

Edzői értékelés

Németh Szabolcs: Ha valaki ránéz a végeredményre azt gondolhatja, hogy egy sima mérkőzés volt, pedig nem. A játék nagyon sok elemében nagyon jó dolgokat csináltunk, mindösszesen annyi történt, hogy egy legalább ilyen jó ellenféllel találtuk magunkat ma szembe. Védekezésbe néha extrát nyújottak, de hát egy Bajnokok Ligája szereplő csapatról beszélünk. Az én játékosaim csinálták azt, amit megbeszéltünk, voltak néha nagyszerű támadásaink, amik nem mindig fejeződtek be ponttal. Ellenfelünk visszatámadásai hatékonyak voltak, azzal mi még nem tudunk mit kezdeni, ha egy játékos blokk fölött támad. Azt gondolom, hogy a mérkőzés nagyon sok elemére lehet építenünk, de nekünk ma még nem egy Vasast kell megvernünk.

Ioannis Athanasopoulos: Fókuszáltan röplabdáztunk, boldog vagyok, hogy a fiatalok jól és bátran játszottak. A második szettel ugyanakkor ezúttal sem vagyok elégedett, mert megint rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettünk, ezen feltétlenül javítanunk kell. A győzelemhez gratulálok a lányoknak, készülünk a keddi kupameccsre.

Tabella