Összefoglaló 2023. december 4., hétfő

U13: Interliga, 5. forduló

Újabb két mérkőzést nyert a nemzetközi Interligában a DVTK U13-as csapata. A piros-fehérek a csehországi Zlínben a házigazdák mellett az Austria Wient is legyőzték, ezzel az őszi szezont az élen töltik a déli csoportban.

U13: Interliga, 5. forduló


Nemzetközi Interliga, 5. forduló
Helyszín: Zlin (Csehország)
Időpont: 2023. december 2., szombat 

A Diósgyőri VTK U13 eredményei

Diósgyőri VTK - FC Zlín 4-1
Gólszerző: Német Zalán (2), Váradi Soma, Sőregi Noel

Diósgyőri VTK - FK Austria Wien 2-1
Gólszerző: Bárány Noel, Tóth Milán

Az Interliga állása

A Diósgyőri VTK U13-as csapatát a következő játékosok alkották

Tamás Bálint, Teleki Zalán, Orbán Máté, Bárány Kristóf, Váradi Soma, Varga Róbert, Német Zalán, Tasnádi Zsolt, Sőregi Noel, Vígh Vencel, Kapitány Dávid, Bárány Noel, Grégász Leonidász, Farkas András, Tóth Milán, Varga Zsolt, Pelyhe Ákos, Oláh Ferenc (próbajátékos)

Vezetőedzői értékelés

Nyeste János: - Csehországban igazi zord, téli időjárás fogadott minket. Jól alkalmazkodtunk a körülményekhez, mindkét mérkőzésen szervezetten és összeszedetten játszottunk. Az első találkozón az FC Zlín ellen határozott támadójátékot bemutatva, végig kontrollálva a játékot, szép győzelmet arattunk. Rövid pihenő után az Austria Wien ellen léptünk pályára. Az osztrák ellenfelünk kiemelkedő játékerőt képvisel, ennek megfelelően egy rendkívül kiélezett mérkőzésen, végig koncentrálva, hatalmas sikert értünk el. Az első fordulóban az osztrák és a cseh csapat ellen kikaptunk, ezután a csapat és a játékosok is nagyon komoly fejlődési szakaszon mentek keresztül, a következő nyolc találkozót ugyanis sikeresen zártuk. Minden mérkőzésen, minőségi ellenfelekkel szemben mutatták meg a játékosok, hogy milyen karakterek. Nagyon büszke lehet a klub erre a korosztályra, akik hétről-hétre képviselték az egyesületet. Olyan őszi szezont produkált a csapat, ami minden tekintetben kiemelkedő. Az Interligában és a bajnokságban összesen 24 mérkőzésen léptünk pályára. A fiúk jól alkalmazkodtak a kettős terheléshez, az Interligában 10+1-ben, a bajnokságban 8+1-ben játszottunk. Köszönjük a DVTK LSA vezetésének, hogy lehetővé tették az Interligában való szereplést, ami jól szolgálja a játékosok fejlődését. Köszönöm az egész stáb munkáját és a szülők támogatását és segítségét. Nem utolsó sorban gratulálok a keret összes játékosának az őszi szezon során nyújtott rendkívül jó teljesítményéért! Nagyszerű játékosok alkotják a DVTK U13-as korosztályát!