Összefoglaló 2024. március 23., szombat

Hajdúböszörményi TE - DVTK 23-33 (13-12)

A HTE otthonába kezdte meg az NB II. Észak-keleti felsőház küzdelmét a DVTK kézilabda csapata. Molnár Andrásék egy szoros első félidőt követően kiváló játékkal fordítani tudtak a második harminc percben, amivel értékes két pontot szereztek és ideiglenesen átvették a vezetést a tabellán.

Hajdúböszörményi TE - DVTK 23-33 (13-12)


A hazai pályán mindig veszélyes Hajdúböszörmény otthonában lépett pályára az összevont C-D. alapcsoportokból kialakított Észak-keleti felsőház nyitófordulójában a Diósgyőr. A találkozón Molnár Andrásék szerezték meg először a vezetést, amit a HTE gyorsan egalizált (1-1), viszont a mérkőzés harmadik góljára egészen a 11. percig kellett várni. Az újabb vendég találat után azonban a kékek magukhoz ragadták a kezdeményezést és átvették a vezetést (7-6), amire a 21. percben időkéréssel reagált a DVTK. Az egy perces pauzát követően a HTE két góllal is el tudott lépni (10-8), azonban a Diósgyőr egy jó periódussal vissza tudta venni a vezetést (10-11). A félidő hajrája azonban a hajdúságiaknak sikerült jobban, amivel így 13-12-es állásnál vonulhattak szünetre a csapatok.

A fordulást követően négy gólos sorozattal nyitott a DVTK, amivel először szerezte meg egy csapat a találkozón a vezetést legalább 3 góllal (13-16). Ezt követően tovább tudták növelni előnyüket a C. csoportot megnyerő piros-fehérek, amire az első hazai időkérés sem volt hatással a 37. percben (15-19). Az 52. percig a 4-5 gólos különbség állandó maradt, amikor is Molnár András második időkérést követően (21-25), a Diósgyőr újabb fokozatba kapcsolt és végleg eldöntötte a találkozót tíz gólos, 23-33-as sikert aratva.

A találkozón Torma Antal 33 %-os hatékonysággal védett, míg Kohlrusz Levente 6 gól dobott, Gál András, Csörgő Zsombor és Gulácsi Bálint pedig 5-5 találatig jutott.

Férfi kézilabda NB II. Észak-kelet felsőház, 1. forduló

Hajdúböszörményi TE - DVTK 23-33 (13-12)

Hajdúböszörmény, Városi Sportcsarnok

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve https://www.mksz.hu/jegyzokonyv/32021258759

Molnár András vezetőedző: Küzdeni tudásból ismét jelesre vizsgáztunk, de az első félidőben helyzetkihasználásból megbuktunk. A félidei “pótvizsga” segített és a végén simán átmentünk! Gratulálok a srácoknak!

A DVTK a fontos győzelmével a tabella élére ugrott, azonban a forduló további találkozóit szombaton rendezik. A 2. körben a Diósgyőr hosszú, négy hónapos szünetet követően újra hazai pályán játszhat majd a Hajdúnánás ellen április 6-án 17 órától a Generali Arénában, ahová az egész szezonban ingyenes a belépés.