Összefoglaló 2017. november 3., péntek

Vienna Capitals - DVTK Jegesmedvék 0-6

Az Esrte Liga alapszakaszában a Vienna Capitals vendége volt a DVTK Jegesmedvék csapata. A piros-fehérek meggyőző fölénnyel nyerték a találkozót, elhozva a három pontot Bécsből is.

Vienna Capitals - DVTK Jegesmedvék 0-6


Körülbelül 50 miskolci szurkoló hangjától volt hangos a bécsi csarnok a korongbedobás után. Nagy iramban kezdődött meg az összecsapás, folyamatos játék zajlott kevés játékmegszakítással, a két csapat folyamatosan forgatta sorait, ám a kapuk ritkán kerültek veszélybe. Csapatunknak több gólszerzési lehetősége volt, de ezeket nem sikerült kihasználni, így az első harmad gól nélkül zárult.

A második játékrészben sikerült átvenni az irányítást és a házigazda fölé kerekedni, ez két gólban mutatkozott meg. A 27-ik percben egy gyors indítás végén Miskolczi Márk szerezte meg a vezetést (0-1), majd egy pár perccel később egy emberelőnyös figura végén Galanisz Nikandrosz lőtte ki a felső sarkot, tovább növelve a különbséget (0-2). Több helyzetünk is akadt a harmad végéig, ám a hazai hálóőr sikeresen védte ezeket.

A záró játékrészben tovább domináltunk. Rögtön a harmad elején egy szép emberelőnyös figura végén Magosi talált be a hazai kapuba (0-3), majd egy percre rá Pavuk Attila lőtte a pakkot oldalról a bécsi hálóba (0-4). Ezt egy újabb szépen kijátszott emberelőny követte az 54-ik percben, aminek végén Leppanen korongja talált utat a hazai kapus mellett (0-5), majd kevesebb, mint egy percre rá Pavuk Attila szerzett korongot, és adta a gólpasszt Kulmalának, aki beállította a hat gólos végeredményt (0-6).  Kiss Bence a kapuban remekül teljesített, jó védésekkel járult hozzá csapatunk győzelméhez.

Erste Liga alapszakasz

Vienna Capitals - DVTK Jegesmedvék (0-0, 0-2, 0-4)

Bécs, Jégcsarnok, 159 néző. Játékvezetők: Németh, Kókai, Árkovics, Pálkövi.
DVTK Jegesmedvék: Kiss (Adorján) - Rusk, Leppanen, Galanisz, Magosi, Miskolczi - Láda, Rantanen, Kulmala, Pavuk, Vas - Joe, Vojtkó, Berta, Tóth A., Tóth G. - Benáth, Albert, Köllő, Ritó. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
Vienna Capitals:  Tschrepitsch (Maros) - Karitnig, Piff, Janisch, Schönwetter, Vendis - Kuqali, Leitner, Artner, Maurer, Maxa - Müller, Wolf, Maxa, Preiser, Szabad - Rohm, Ranftl, Schlögl, Thalhammer. Vezetőedző:Dolezal Christian

2. harmad  27:08  Miskolczi (Galanisz, Láda)  0-1
2. harmad  31:45  Galanisz (Miskolczi, Magosi)  0-2  emberelőnyből
3. harmad  42:52  Magosi (Leppanen, Joe)  0-3  emberelőnyből
3. harmad  43:26  Pavuk (Kulmala, Vas)  0-4
3. harmad  54:11  Leppanen (Miskolczi, Magosi)  0-5  emberelőnyből
3. harmad  54:54  Kulmala (Pavuk)  0-6

Értékelés

Mikael Tisell: Nagyon jól és fókuszáltan kezdtünk. A gól egy kicsit ​​​​lassan jött meg, talán a hosszú ideút miatt eltartott egy ideig, amíg megtaláltuk a góllövő ütőnket, de türelmesek és összeszedettek voltunk. Az egész csapat remekül szerepelt, Kiss Bence remekül védett, úgyhogy elégedett vagyok a mai teljesítménnyel.