Összefoglaló 2018. március 27., kedd

DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 2-3

Kedd este 6 óra 30 perckor a DVTK Jegesmedvék vendége a MAC Budapest jégkorongcsapata volt az Erste Liga döntőjének harmadik mérkőzésén. A végletekig szoros mérkőzés végül ismét MAC győzelemmel zárult, így a feladat adott: zsinórban négy mérkőzést nyerni a bajnoki címért.

DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 2-3


Teltház előtt kezdődött a harmadik találkozó. Korongbedobást követően sikerült magunkhoz ragadni a kezdeményezést, 30 másodperc elteltével rezdült is Bálizs hálója: egy szép összjáték végén Galanisz korongja akadt be (1-0). A harmad első pár perce egyértelmű hazai fölény óben telt, sorra alakítottuk ki a helyzeteket, ám a vendég hálóőr tette a dolgát. A játékrész derekához közeledve kiegyenlített küzdelem alakult ki. A 10. percben Kulmala előtt adódott hatalmas lehetőség, ám Bálizs ismét résen volt. A 12. percben beragadtunk a harmadunkba, Brown szerzett korongot, majd adta be Klempának, aki kilőtte a hosszú felsőt (1-1). A következő találatra a 18. percig kellett várni, ami sajnos ismét a vendégeké volt: Bodó adta be a korongot Garátnak, aki Adorján előtt elkorcsolyázva a kapuba csúsztatott (1-2). 


Erősen kezdtek a vendégek, rögtön az első percben Bodó növelte tovább a különbséget (1-3). A 24. percben Berta indult meg, Cunningham húzta ki a lábát, így előnybe kerültünk, majd a MAC el is cserélte magát, így egy perc elteltével kettős előnyben játszhattunk. A kettős fórt nem sikerült gólra váltani, ám 5 a 4 ellen megindulva egy szép emberelőnyös figura végén Galanisz talált be Bálizs hálójába (2-3). A gól után felélénkültünk, többet támadtunk, majd a 28. percben ismét előnybe kerültünk, találat azonban nem esett. A 35. percben egy kilőtt korong után hátrányba kerültünk, itt jól működött a védekezés, nem engedtük felállni a vendég csapatot. A harmadot egy áthúzódó előnnyel fejeztük be.


A harmadik játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott. A 41. percben Leppanen távoli lövését védte Bálizs, maja Hajós éles szögből leadott lövésére is oda tudott érni a vendégek hálóőre. A 48. percben Galanisznak csapott oda Pozsgai, így előnybe kerültünk, ám a találat ismét elmaradt, a vendég együttes keményen védte harmadát. Az 53. percben Orban lövését védte Adorján. A mérkőzés vége előtt 5 perccel Vojtkó kényszerült kétperces pihenőre, az ebből adódó hátrány kivédekezése felemésztette maradék erőinket, így a mérkőzés végéig nem sikerült a fordítás, így a MAC Budapest csapata már csak egy győzelemre van a bajnoki címtől. 

 ​​​​​Erste Liga rájátszás, döntő, 3. mérkőzés

DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 2-3 (1-2, 1-1, 0-0)

Miskolc, Jégcsarnok,  néző. Játékvezetők: Rencz, Babic, Soltész, Váczi.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Leppanen, Rusk, Vas, Galanisz, Miskolczi - Láda, Rantanen, Pavuk, Kulmala, sakaris - Vojtkó, Joe, Ritó, Hajós, Tóth A. - Köllő, Berta, Tóth G, Albert. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
MAC Budapest:  Bálizs (Arany) - Cunningham, Dudas, Klempa, Brown, Dansereau - Garát, Kovács, Terbócs, Mansson, Somogyi - Pozsgai, Bodó, Orban, Toth . Majoross, Vokla, Tóth R., Nagy K., Keresztury. Vezetőedző: Majoross Gergely.

1. harmad  00:33  Galanisz (Vas)  1-0
1. harmad  11:14  Klempa (Dansereau, Brown)  1-1
1. harmad  17:37  Garát (Bodó)  1-2
2. harmad  21:08  Bodó (Orban)  1-3
2. harmad  26:31  Galanisz (Hajós, Leppanen)  2-3  emberelőnyből

Értékelés

Mikael Tisell: Az eddigi mérkőzések közül ez volt a legszorosabb, ezért is fáj az eredmény. Jól kezdtünk, és megvoltak a helyzeteink is, de nagyon sokszor nem sikerült betalálni ezekből, így pedig nem lehet mérkőzést nyerni. Meg kell próbálnunk az eddigieket magunk mögött hagyni, holnap ismét minden beleadunk.