Beharangozó 2019. október 29., kedd

Feczkó Tamás: a továbbjutás a cél

A Magyar Kupa 7. fordulójában a DVTK az NB III. Közép-csoportban szereplő FC Dabas otthonában játszik a legjobb 32 csapat közé jutásért szerdán 12:30-tól. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A találkozóról élőképes közvetítést (a DVTK YouTube-csatornáján: youtube.com/DVTKtv), illetve élő, szöveges közvetítést adunk (a DVTK hivatalos honlapján és a Twitteren).

Feczkó Tamás: a továbbjutás a cél


Vereség után sokszor elhangzott, hogy jókor jön az újabb mérkőzés, ahol lehet javítani, de a paksi sikert követően jókor jön-e a dabasi kupameccs? - kérdeztük a DVTK vezetőedzőjét bevezetésként.

- Jól jön ez a Magyar Kupa-mérkőzés, mert több játékosunk kevesebb lehetőséget kapott az utóbbi időben, pedig az edzéseken becsületesen, kiváló hozzáállással dolgoztak - válaszolt Feczkó Tamás. - Dabason többen megkapják a lehetőséget, hogy bebizonyítsák, bajnoki mérkőzésen is lehet rájuk számítani, mert nálam egy jó szerdai teljesítmény kezdőcsapatot érhet szombaton.

A Magyar Kupa 7. fordulójában a továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény, akkor 2x15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét sportszervezet azonos számú gólt ér el, vagy nem esik gól, a továbbjutás a büntetőpontról végzett rúgásokkal dől el.

- Egy kupasorozat azon részében, ahol egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, minden mérkőzés nehéz, bármelyik osztályban is játszik az ellenfél. Ezzel együtt nem is lehet kérdés, hogy számunkra a továbbjutás a cél - jelentette ki a sportszakember. - Emellett a szeretnénk folytatni azt a jó játékot, ami a csapatot jellemezte az elmúlt hetekben.

Az erősebbik dabasi csapat az NB III. Közép-csoportban 12 fordulót követően a 7. helyen áll (5 győzelem, 1 döntetlen, 6 vereség, 9-14-es gólkülönbség). Az előző hétvégén Pécsett szenvedtek 2-0-s vereséget, így álltak fel: Czuczi - Molnár, Fritz, Szántó (Crkvenjakov, 46.), Fitos, Sánta (Takács, 57.), Szabó B., Márton, Erős, Popov (Kovács Á., 62.), Eördögh.

A csapat vezetőedzője az egykori válogatott játékos, Erős Károly, és itt játszik a diósgyőri Szabó Bence testvére, Szabó Balázs is.

- Manapság nem is lehet kérdéses, hogy minden ellenfélből fel kell készülni, ha nem akarjuk, hogy kellemetlen meglepetés érjen. Láttuk az FC Dabas pécsi mérkőzését, illetve a legutóbbi hazai találkozójukat, ismerjük az ellenfél erényeit és gyengeségeit. Utóbbit kiaknázva magabiztos játékkal szeretnénk egy nyugodt mérkőzésen továbbjutni - osztotta meg Feczkó Tamás.

A találkozót Zierkelbach Péter vezeti, segítői Gerorgiu Theodoros és Legeza László lesznek.

A belépőjegyek 1200, illetve 800 forintba kerülnek, és a helyszínen, a mérkőzés előtt lehet megvásárolni (részletes jegyinfó itt).