Beharangozó 2023. április 6., csütörtök

"Hiszünk magunkban és az elvégzett munkában"

Folytatódik a harc a bajnoki címért a röplabda női NB I. 20. fordulójában: a DVTK Budaörsre látogat, ahol a három pont begyűjtésével szeretnék tovább szorongatni a listavezető TFSE csapatát a piros-fehérek. A mérkőzés előtt a csapat vezetőedzőjével, Németh Szabolccsal beszélgettünk.

"Hiszünk magunkban és az elvégzett munkában"


Röplabda Női NB I. - 20. forduló

2023. április 7., péntek
14:00 Budaörsi DSE-Emericus - DVTK

- Magabiztos győzelmet aratott a csapat a Jászberény ellen. Nehéz a - mondjuk ki - gyengébb csapatok elleni, kötelező győzelmek alkalmával felpörögni?
- Továbbra is tartom, hogy nekünk nem szabad a tabellával foglalkoznunk, ki hol és hogyan áll. Ez meg is látszott a játékunkon, nem éreztem azt egy pillanatig sem a játékosaimon, hogy a tabella utolsó helyezettje ellen lépünk pályára és lebecsülnék az ellenfelet. Mindenki a maximumra törekedett, ami az eredményben és a pontbéli differenciákon meg is mutatkozott. Az ilyen mérkőzések veszélye, hogy a nagy előny birtokában lankadhat a koncentráció, szerencsére ez most nálunk nem fordult elő, hisz aki 25-8-ra megnyer egy szettet, az minden idegszálával odafigyel a találkozóra. Valamint külön öröm az, hogy ebben a szettben már javarészt fiatalok voltak a pályán, akik éltek a lehetőséggel és eredményesen játszottak.

- Szokatlan időpontban, nagypénteken, délután kettő órakor lépünk pályára a Budaörs ellen. Módosul ilyenkor a csapat felkészülési rutinja?
- Nem egy játékos és szurkolóbarát időpontról beszélünk, de ez csak egy körülmény, amihez alkalmazkodnunk kell és nem pedig kifogásokat keresni. Egész héten a kora délutáni időpontnak megfelelően edzettünk és készültünk, a tréningeket kifejezetten ebbe az idősávba terveztük be, hogy a játékosok bioritmusa is rá legyen szoktatva erre a korai időpontra.

- Hektikus csapat a Budaörs, képes pozitív és negatív értelemben is meglepő eredményekre. Megvan a győztes recept a pénteki összecsapásra?
- Nekünk elsősorban nem a mások játékára kell készülnünk és elemezgetnünk, hanem a saját magunkét kell lépésről-lépésre fejlesztenünk és tökéletesítenünk. Tény, ismerjük a budaörsieket, megnéztük a találkozóikat, de a legfontosabb, hogy magunkra koncentráljunk és mi irányítsuk a játékot. Való igaz, mindenféle eredményre képes pénteki ellenfelünk, de mi a legjobb énjükre készülünk és a legjobb Budaörsöt akarjuk legyőzni. Hisz egyrészt így egy jó találkozót játszhatunk, továbbá – mivel a sorsunk már nem a mi kezünkbe van – mindent meg kell tennünk és mindent meg is teszünk, hogy életben tartsunk bajnoki reményeinket.

- Bár közel a bajnokság vége, jól gondolom azt, hogy külön motivációs beszédet nem kell tartani a találkozók előtt az öltözőben?
- A motivációra hál ’istennek tényleg semmiféle panaszom nem lehet, ezt napról-napra, edzésről-edzésre bizonyítják a lányok. Emberek vagyunk, lehet és fogunk is hibázni, de arra jól kell tudni reagálni. A csapat belátta, hogy nagy lehetőséget szalasztottunk el a TFSE otthonában, ám a játékosok nem dőltek kardjukba, hanem felemelt fejjel tovább harcolnak, ugyanis hiszünk magunkban és az elvégzett munkában. Sokadszorra is csak ismételni tudom magam: nem a mi kezünkben a sorsunk, de az utolsó reménysugár kihunytáig küzdeni fogunk!