Összefoglaló 2022. április 27., szerda

U19: Vác - DVTK 2-4 (1-0)

Hat gólt hozott a Diósgyőri VTK U19-es csapatának váci vendégjátéka. A szünetben még a Duna-partiak vezettek, de a második negyvenöt percben sokkal jobb teljesítményt nyújtottak a piros-fehérek. Balázsi Levente, Vajda Botond, Sós Máté és Kanálos Péter is betalált, így végül magabiztos diósgyőri sikerrel zárult a találkozozó.

U19: Vác - DVTK 2-4 (1-0)


Országos U19-es bajnokság, 
B csoport, 1. forduló

Váci VLSE U19 - Diósgyőri VTK U19 2-4 (1-0)

Vác, 30 néző. Játékvezető: Szigetvári Márk, Lucián János, Kocsis József. 
Vác VLSE U19: Flamich G. - Balogh Á., Kovács D., Török N., Vén B., Kovács K., Konkoly L., Varga L., Schmid K., Hugyecz M., Rusvay B. Vezetőedző: Szalay Attila. 
Diósgyőri VTK U19: Domonkos D. - Juhász Á., Kanálos P., Balázsi L., Benkő P., Bencsík D., Fülöp L., Sós M., Balázs P., Peisser S., Vajda B. Megbízott edző: Takács Péter. 
Csere: Schmid K. helyett Heinczinger B. a 46., Hugyecz M. helyett Balogh B. a 46., Török N. helyett Cs. Nagy M. 54., Fülöp L. helyett Dankó N. a 61., Balázsi L. helyett Hetyei Sz. a 70., Konkoly L. helyett Mezey K. a 73., Domonkos D. helyett Sz. Varga M. a 77., Peisser S. helyett Kiss P. a 77., Vajda B. helyett Marok Á. a 77., Kovács K. helyett Makkos G. a 81. percben. 
Gólszerző: Vén B. (1-0) a 22., Balázsi L. (1-1) a 65., Vajda B. (1-2) a 68., Sós M. (1-3) a 75., Balogh B. (2-3) a 89., Kanálos P. (2-4) a 90+1. percben. 

Szalay Attila: - Jó mérkőzést játszottunk egymással. Annak örülök, hogy méltó ellenfelei voltunk a DVTK-nak. A győezelmhez gratulálok a vendégcsapatnak!

Takács Péter: - Mindenek előtt nagy köszönettel tartozunk a váci játékosoknak, edzőknek és vezetőknek, mert sportszerűségből csillagos ötösre vizsgáztak. A mérkőzés tervünkben az szerepelt, hogy open play játékban két rombuszt alakítunk ki a pálya szélén, és ezzel tudunk majd tagozódni az egy-egy elleni védekezés ellen. Az alakzatok kialakulása után láthatóan működhettek volna azok a sablonok amiket terveztünk, de sajnos vagy sok érintővel vagy kapkodva játszottunk. Az első félidőben a második labdák összeszedésével is meggyült a bajunk. Fordulás után türelmesen játszottunk, jól használtuk a fél területeket és emiatt rengeteg helyzetet tudtunk kialakítani. A rest defence jól működött, és emiatt magasan tudtunk labdát szerezni. A második félidőben nagyon magas szinten játszottunk egy remek futballt bemutató Vác ellen.  A továbbiakra sok sikert kívánok nekik.