Összefoglaló 2023. október 1., vasárnap

DVTK - KTE 3-1 (2-0)

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában a DVTK hazai pályán győzött a KTE ellen. Az első félidőben Holdampf Gergő megmozdulását követően gyorsan jogos büntetőhöz jutott a DVTK, amit Rudi Požeg Vancaš magabiztosan értékesített, majd Gera Dániel ismét fejjel váltotta gólra Pernambuco beadását. A másik oldalon, az ezen a találkozón debütáló Artem Odyntsov alig ért kézzel a labdához. A szünet után a vendégek egy kicsit jobban kimerészkedtek, de egy szemre is tetszetős támadás végén mégis Marin Jurina lőtte az újabb gólt. A hajrában még büntetőből szépítettek a kecskemétiek, de ez sem tartotta vissza az újra a forduló legnagyobb nézőszámát összehozó drukkereket, hogy Szép volt, fiúk!-kal búcsúzzanak a kedvenceiktől.

DVTK - KTE 3-1 (2-0)


OTP Bank Liga 8. forduló

Diósgyőri VTK - Kecskeméti TE 3-1 (2-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 7292 néző. Játékvezető: Káprály Mihály (Becséri Gergely, Csatári Tibor).
DVTK: Artem ODYNTSOV - GERA Dániel, SZATMÁRI Csaba, BÁRDOS Bence, Bitok STEPHEN - HOLDAMPF Gergő, Alexander VALLEJO, Rudi POŽEG VANCAŠ - PERNAMBUCO, Bright EDOMWONYI, LUKÁCS Dániel. Vezetőedző: KUZNYECOV Szergej.
KTE: VARGA Bence - SZŰCS Kornél, SZALAI Gábor, BELÉNYESI Csaba, IYINBOR Patrik, ZEKE Márió - ZSÓTÉR Donát, VÁGÓ Levente, HORVÁTH Krisztofer, SZUHODOVSZKI Soma - PÁLINKÁS Gergő. Vezetőedző: SZABÓ István.

Csere: Bright EDOMWONYI helyett Marin JURINA a 23., PÁLINKÁS Gergő helyett SZENDREI Ákos és ZEKE Márió helyett Matheus LEONI a 46., IYINBOR Patrick helyett NAGY Olivér az 55., LUKÁCS Dániel helyett Elton ACOLATSE, Rudi POŽEG VANCAŠ helyett Vladislav KLIMOVICH és VÁGÓ Levente helyett Myhailo MESKHI a 74., HOLDAMPF Gergő helyett BÉNYEI Ágoston és PERNAMBUCO helyett JUREK Gábor a 81., SZALAI Gábor helyett KATONA Levente a 82. percben.
Sárga lap: ZEKE Márió a 6., BELÉNYESI Csaba a 37., SZALAI Gábor az 51. percben.
Gólszerző: Rudi POŽEG VANCAŠ (1-0, 11-esből) a 10., GERA Dániel (2-0) a 18., Marin JURINA (3-0) a 70., HORVÁTH Krisztofer (3-1, 11-esből) a 86. percben.


Kulcspillanatok

10. perc: Holdampf szerzett labdát, majd betört a 16-oson belülre, ahol elesett, mert Zeke rálépett a lábára. Káprály továbbot intett, de a VAR hatására megnézte ismét az esetet, és megváltoztatta az ítéletét. 11-es a DVTK javára. Rudi Požeg Vancaš állt a labda mögé, és a jobbra elküldött kapus mellett a kapu bal oldalába gurított, 1-0

18. perc: Pernambuco jobbról ballal emelte középre a labdát, ahol Gera Dániel hat méterről a kapu hosszú oldalába csúsztatott, 2-0

70. perc: Lukács passzolt a támadást teljes sebességgel követő Požeg Vancašnak, aki balról laposan középre gurított, majd Marin Jurina 7 méterről az üres kapuba passzolta a labdát, 3-0

86. perc: Vendég szöglet balról, majd 11-est ítélt Káprály játékvezető Vallejo szerelési kísérlete után. Horváth Krisztofer laposan a jobb alsó sarokba gurított, 3-1

Edzői értékelések

Kuznyecov Szergej: - 

Megérdemelten győztünk, sok helyzetet alakítottunk ki, amiből még nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna. Néha megint azt éreztem, hogy visszavettek a srácok, amikor elérték az eredményt, amivel lehetőséget adtak az ellenfélnek arra, hogy feljöjjenek. Próbálom eltávolítani ezt a hozzáállást fejekből, mert szeretném, ha nem adnánk lehetőséget az ellenfélnek az elsőtől az utolsó pillanatig. A vendégeknek nem is volt veszélyes helyzete a 11-esen kívül ezért kicsit szomorú vagyok a kapott gól miatt. Az első félidőben szinte tökéletesen, de másodikban is jól játszott a csapatom, nem hagytuk lendületbe jönni a Kecskemétet, sok helyzetet alakítottunk ki, és magabiztosan győztünk.
Gratuláltam Artem Odyntsovnak, de a 11-est védhette volna (nevet - a szerk.). Azt mondta igyekszik legközelebb azt is megtenni. Nagyon magabiztos volt, jól jött ki a labdákra, jól csinálta, amit kértem tőle. Néha egy kicsit kapkodott, amikor hosszú indításokkal próbálkozott, nem pedig a közelben helyezkedő társakat játszotta meg. Megmondom őszintén, nehéz dolgom lesz a jövő héten, amikor az első számú kapust kell kiválasztani.
A második gól előtt ügyes volt Vitor beadása, szép volt Dani (Pernambuco és Gera Dániel - a szerk.) fejese, lassan ő lesz fejjel a legeredményesebb a csapatban. Csak folytassa így!
Sokat gyakoroljuk az edzéseken a befejezéseket, de a pályán sok múlik az egyéni döntéseken és a kivitelezésen. A harmadik gól előtt minden gyönyörű volt, különösen Rudi utolsó passza, Marinnak (Rudi Požeg Vancaš és Marin Jurina - a szerk.) csak az üres kapuba kellett továbbítani a labdát. Én élveztem ezt a támadást, remélem, a szurkolók is.
Köszönöm a szurkolóknak, hogy egyre többen jönnek a meccseinkre, Miskolcon újra futball láz van, ami örömmel tölt el, mert az a feladatunk, hogy boldoggá tegyük a drukkereket. Szerintem ma sikerült. Lehet, hogy nem maximálisan, de majd javítunk a jövő héten.

Szabó István: - Mindenekelőtt gratulálok a DVTK-nak, megérdemelt győzelmet arattak. Nagyszerű stadionjuk és közönségük van, egy igazi oroszlánbarlang.
Az első félidővel természetesen nem voltam elégedett, mert nem ezt beszéltük meg. Egy hét alatt a harmadik mérkőzést játszottuk, ezért lassítani szerettük volna a játékot. Tudtuk, hogy az első gól meghatározó, mert ha mi kapjuk, akkor futni kell az eredmény után, ami a jelenlegi helyzetünkben nem jó. Ennek ellenére hátrányba kerültünk. A büntető jogos volt, ami után kintebb kellett lépni, és gyorsan kaptuk rá a másikat. A szünetben rendezni kellett a sorokat, mert a DVTK jobban és pontosabban játszott az első félidőben, ami problémát okozott nekünk.
Viszont büszke vagyok a csapatra a második félidő teljesítménye miatt. Azt terveztük, hogy próbáljuk megtartani a labdát, és abból támadásokat vezetni, megbontani a széleket, ami többször sikerült is. A nagyon szépen lejátszott harmadik gól megpecsételte a sorsunkat. Ezzel együtt nagyon komoly tartásról tett tanúbizonyságot a csapat, magasan játszottunk és több helyzetet is kialakítottunk. Két ellentétes félidőt láttam, szeretnénk az egész mérkőzésen úgy játszani, ahogy a második félidőben tettük.