Összefoglaló 2023. november 4., szombat

PAFC - DVTK 0-0

A DVTK döntetlent játszott Felcsúton az OTP Bank Liga 12. fordulójában. Az első félidőben a DVTK rendkívül türelmesen játszott, míg a hazaiak kontrára vártak. A második félidő közepén változott meg a játék képe, amikor a felcsútiak egyre inkább támadóan léptek fel, így több tér nyílt a diósgyőriek előtt, és több veszélyes támadást is vezettek. A hajrában a győzelemért mentek a Testgyakorlók, de ezen a délutánon végül nem esett gól egyik oldalon sem.

PAFC - DVTK 0-0


OTP Bank Liga 12. forduló

Puskás Akadémia FC - Diósgyőri VTK 0-0

Felcsút, Pancho Aréna, 1680 néző. Játékvezető: DERDÁK Marcell (VÍGH-TARSONYI Gergő, CSATÁRI Tibor).
PAFC: MARKEK Tamás - Quentin MACEIRAS, Wojciech GOLLA, Patrizio STRONATI, NAGY Zsolt - CORBU Marius, Artem FAVOROV - Mikael SOISALO, GRUBER Zsombor, Jonathan LEVI - Lamin COLLEY. Vezetőedző: HORNYÁK Zsolt.
DVTK: Artem ODYNTSOV - GERA Dániel, Bozhidar CHORBADZHIYSKI, Alexander VALLEJO, Bitok STEPHEN - Vladislav KLIMOVICH, HOLDAMPF Gergő, Rudi POŽEG VANCAŠ - PERNAMBUCO, Bright EDOMWONYI, Elton ACOLATSE. Vezetőedző: KUZNYECOV Szergej.

Csere: Lamin COLLEY helyett Jakub PLŠEK a 46., Jonathan LEVI helyett KOMÁROMI György, Mikael SOISALO helyett Luciano SLAGVEER és GRUBER Zsombor helyett Jakov PULJIĆ a 66, Elton ACOLATSE helyett Jérémie OBOUNET és Bright EDOMWONYI helyett Argyris KAMPETSIS a 68., Vladislav KLIMOVICH helyett BÉNYEI Ágoston a 72., PERNAMBUCO helyett LUKÁCS Dániel és Rudi Požeg Vancaš helyett Francisco FEUILLASSIER a 82. percben.
Sárga lap: NAGY Zsolt a 15., Wojciech GOLLA a 43., Alexander VALLEJO a 61., Bozhidar CHORBADZHIYSKI a 82. percben.

Edzői értékelések

Hornyák Zsolt: -  Jó mérkőzést láttam, mindkét csapat nyerni szeretett volna, a Diósgyőr és mi is végig a győzelemért küzdöttünk. Egyedül a gólok hiányoztak.
Az első félidő inkább a taktikáról szólt, ahol mindkét csapat igyekezett biztosítani a középpályát. A szünet után a cserékkel felfrissítettük a széleket, a támadósort, és egy lépéssel közelebb álltunk a gólhoz. Corbu Marius megkoronázhatta volna egész heti jó teljesítményét. Az utolsó húsz percben pedig oda-vissza játékot láttunk, mindkét csapat megszerezhette volna a győztes gólt.
Nem vagyok megelégedve a döntetlennel, de a nehéz hetünk után ez egy korrekt eredmény. Egy kicsit közelebb álltunk a győzelemhez, de megismétlem, hogy a DVTK sem csak az egy pontot őrizte, hanem győzni szeretett volna.

Kuznyecov Szergej: - Feszült mérkőzés kerekedett a találkozóból. Egyik csapat sem akart hibázni, és igazából nem sok helyzetet hozott a mérkőzés. Nagy taktikai csatát vívtunk, ilyenkor szeretnék egy szép egyéni villanást látni, ami eldöntheti a mérkőzést. Egy gól megváltoztathatta volna a játék képét, ám ennek hiányában óvatosan játszhatott mind a két csapat. 
Próbáltunk a cserékkel felpörgetni az eseményeket, mert tudtuk, hogy nehéz kupamérkőzést játszott a Puskás Akadémia szerdán. Ezért arra számítottunk, hogy a végén a mi támadóinkban lesz több gyorsaság és frissesség. Komoly helyzetekig nem jutottunk el, de úgymond "fél helyzetekig", ahonnan gólt lehet szerezni, addig igen.
Egy olyan meccset láttunk ma, ahol egy gól eldönthette volna a meccset, de egyik csapatnak sem sikerült betalálni, ezért azt mondom, igazságos döntetlen született.