Összefoglaló 2023. október 9., hétfő

U19: Vasas - DVTK 0-2 (0-1)

Zsinórban harmadik bajnoki találkozóját nyerte meg az U19-es diósgyőri korosztály. A Kiemelt csoport hétvégi játéknapján a piros-fehérek Angyalföldről hozták el a három pontot.

U19: Vasas - DVTK 0-2 (0-1)


Országos U19-es Bajnokság, 
Kiemelt csoport, 6. forduló

Vasas Kubala Akadémia - Diósgyőri VTK 0-2 (0-1)

Budapest, Fáy utca, Játékvezető: Zahorán János (Kovács Antal, Jávorka Eliza).
Vasas Kubala Akadémia: Bánfalvi G. - Borgula M., Aradi A., Almeida M., Balázs O., Sus Kameron, Kovács T., Kovács K., Rehó B., Urbantsok B., Laudán Cs. Vezetőedző: Tóth János. 
Diósgyőri VTK: Németh  B. - Bodnár B., Vass L., B. Furdetskyi, Horváth Zs., N. Kovalenko, Z. Khameliuk, Silimon L., Tóth Zs., Briz Cs., Lichy K. Vezetőedző: Takács Péter. 

Csere: Urbantsok  B. helyett Ivanics  L. a 41., Z. Khameliuk helyett Molnár Á. a 64., Tóth Zs. helyett Kuznyecov D. a 64., Borgula M. helyett Molnár M. a 73., Sus K. helyett Horváth Sz. a 73., Kovács K. helyett Pállai B. a 73., Németh B. helyett Derényi N. a 75., B. Furdetskyi helyett Macsó M. a 75., N. Kovalenko helyett Kiss M. a 81., Kovács T. helyett  Pál D. a 82. percben. 
Sárga lap: Kovács K. a 17., Urbantsok B. a 31., Borgula M. a 60., Silimon L. a 82., Horváth Zs. a 86., Lichy K. a 89. percben. 
Piros lap: Bánfalvi G. a 39. percben. 
Gólszerző: Vass L. (0-1) a 42., Almeida M. (0-2) az 55. percben. 

Takács Péter: - A stábommal mindig kritikus szemmel nézzük a saját csapatunk játékát. Az első félidő olyan volt, ami minden edző legnagyobb álma, egyben rémálma is. Nem tudtam miért “lekorholni” a játékosokat. Az ellenfél emberhátrányban volt, és egyébként is vezettünk 1-0-ra. Ez viszont egy  nehéz szituáció, mert vannak olyan csapatok, akik ilyenkor beleülnek a folytatásba, azt hiszik, megvan a meccs. Éppen ezért a félidőben azt kértük a játékosoktól, hogy ne engedjenek ki, ugyanúgy koncentráljanak, mint addig. A fordulás után ismét betaláltunk, de a Vasas ezután is becsülettel támadott, mi viszont nem találtuk a ritmust. Ki kell mondani: az utolsó huszonöt perc nem volt jó, de így is lehoztuk a találkozót.  Ehhez gratulálok a fiúknak, mert ilyen meccsek is vannak. Azt érzem, hogy ez a csapat tényleg csapat. Hogy miért? Például Temesvári Milán hozzáállása miatt. Ezúttal nem kapott szerepet, de úgy örült ennek a sikernek, ahogy egy igazi csapatembernek kell. Emiatt vagyok leginkább büszke. A csapat érdekében ugyanis mindenki félre tudja tenni az egyéni érdekeket, ami nagyon fontos. Ez a mentalitás és gondolkodás messzire repíthet minket a fejlődés útján.