Összefoglaló 2023. október 16., hétfő

U14: DVTK - MTK 4-4 (2-2)

Nyolc gólt hozott a DVTK és az MTK U14-es korosztályos bajnoki mérkőzése. A piros-fehérek rendre vezetni tudtak, a végén mégis csak egy ponttal gazdagodtak. A lefújáshoz közel ugyanis a fővárosiak kétszer is betaláltak.

U14: DVTK - MTK 4-4 (2-2)


Országos U14-es Bajnokság, 
Kiemelt csoport, 7. forduló

Diósgyőri VTK - MTK Budapest 4-4 (2-2)

DVTK Edzőközpont, Játékvezető: Oscsenda András (Szaniszló-Szabó Máté, Némethy Péter). 
Diósgyőri VTK: Varga H. - Puskás Z., Martis M., Bialkó Z., G. Rados, B. Samsyka, Kelemen Z., Schőn B., T. Pashaiev, Juhász H., Szabó B. Vezetőedző: Germán Gábor. 
MTK Budapest: Kovács B. - Ördög G., Jáger B., Vasuth-Bognár E., Piróth E., Rusói M., Lakakisz P., Viszokai V., A. Vasiljevic, Angyal A., Ignátz M. Vezetőedző: Nyírő Krisztián. 

Csere: Kovács B. helyett Németh  Zs. a 38., Vasuth-Bognár E. helyett Debreczeni Z. a 41., Rusói M. helyett Szentkuti Á. a 41., Lakakisz P. helyett Bodnár Zs. az 51., Viszokai V. helyett Mohr M. az 51., Martis M. helyett Balogh B. az 54., Ördög G. helyett Huszti G. az 56., A. Vasiljevic helyett Nyolcas B. az 56., Kelemen Z. helyett. A. Kharcenko a 60., T. Pashaiev helyett S. Ziadi a 60., Bialkó Z. helyett Kozma B. a 70., Schőn B. helyett D. Dzobko a 70. percben. 
Sárga lap: Szabó B. a 13., A. Vasiljevic a 14., Viszokai V. a 17., Puskás Z. a 43., Balogh B. az 59. percben. 
Gólszerző: Schőn B. (1-0) a 8., G. Rados  (2-0) a 15., Lakakisz P. (2-1) a 24., A. Vasiljevic (2-2) a 32., Szabó B. (3-2) az 50., S. Ziadi (4-2) a 78., Ignátz M. (4-3) a 79., Szentkuti Á. (4-4) a 80+2. percben. 

Germán Gábor: - Fizikálisan és mentálisan is nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Azt kaptuk a találkozótól amire a héten felkészültünk. Az ellenfelünket kiváló játékosok alkotják, akik magas technikai szintet képviselnek. Éppen ezért már az első perctől kezdve nagy nyomás alá helyeztük őket és magasan kezdtük el a védekezésünket. Hamar kétgólos előnybe kerültünk, viszont két vitatott szituáció után 2-2-vel zártuk a félidőt. A második játékrészben is agresszívan mentünk bele a párharcokba, a mi akaratunk érvényesült. Az utolsó percekben megszereztünk a negyedik gólunkat is, amivel úgy éreztük, hogy már zsebben van a mérkőzés. Sajnos nem így történt, a hosszabbításban ugyanis két buta gólt kaptunk. Nagyon keserű szájízzel zártuk a találkozót. Próbálunk pozitívak maradni és erőt meríteni abból, hogy a legjobb csapatok ellen is fel tudjuk venni a versenyt.