Összefoglaló 2019. február 16., szombat

DVTK - Honvéd 2-1 (0-1)

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában az első félidőben a Honvéd szerzett vezetést. A második játékrészben Vernes Richárd és a mérkőzésen debütáló Prosser Dániel góljával nagy küzdelemben fordított a DVTK. Az újabb győzelemmel a Diósgyőr fellépett a 10. helyre, és már látótávolságra van a középmezőny.

DVTK - Honvéd 2-1 (0-1)


OTP Bank Liga 21. forduló

Diósgyőri VTK - Budapest Honvéd 2-1 (0-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 5026 néző. Játékvezető: Németh Ádám (Berettyán Péter, Medovarszki János; Bogár Gergő, Csonka Bence).
DVTK: Bukrán - Polgár, Brković, Tamás M. - Shestakov, Szabó B., Mazalović, Hasani, Juhar - Vernes, Mihajlović. Vezetőedző: Fernando Fernández.
Honvéd: Gróf - Batik, Kamber, Kálnoki-Kis - Mezghrani, Gazdag, Heffler T., Szendrei, Kukoč - Holender, Danilo.  Vezetőedző: Supka Attila.

Csere: Mazalović helyett Prosser az 54., Danilo helyett N'Gog az 58. Szendrei helyett Ben-Hatira a 67. Vernes helyett Géringer T. a 78., Kukoč helyett Májer M. a 79., Mihajlović helyett Bacsa a 90+2. percben.
Sárga lap: Kukoč a 45., Vernes a 63., Holender a 78. percben.
Gólszerző: Danilo (0-1) a 15., Vernes (1-1) a 62., Prosser (2-1) a 75. percben.


Kulcspillanatok

15. perc: Gazdag kapott hosszú és jó ütemű indítást a védők mögé, balról középre tette a labdát, ahol az érkező Danilo közelről a hálóba lőtt, 0-1

62. perc: Gróf rövid felszabadítását követően Szabó szerzett labdát az ellenfél térfelén, Hasaninak passzolt, aki tökéletesen tálalt a lyukra futó Vernes Richárd elé. A csatár a kimozduló Gróf fölött a hálóba pörgetett, majd sportszerűen nem ünnepelt volt csapata ellen, 1-1

75. perc:  Góllal debütált Prosser Dániel Diósgyőrben! Vernes tekert balról a védők mögé, ahol az új igazolás érkezett, és az ötösről egyből a hálóba lőtt, 2-1


Értékelés

Fernando Fernández: -  Két részre bontható a mérkőzés, az elején akadtak problémáink, amit kijavítottunk, és ekkor jobban játszottunk ellenfelünknél. De ez csak részletkérdés, legfontosabb az eredmény.
Az elsőben nem olvastuk jól a játékot, és kaptunk egy gólt a saját hibánkból. Azt a meccs előtt is tudtuk, hogy a Honvéd sok jó játékossal rendelkezik, nagyon egységesek, lezárják az összes passzsávot. A kapott gól után a csapat idegessé vált, egyre azt hallottam a pályáról, hogy támadni kell, pedig türelemre volt inkább szükség, mert a Honvédhoz hasonló csapatok ellen, akik sok játékost koncentrálnak a pálya középén, ki kell várni a megfelelő pillanatot. Amikor Szabó Bence visszább lépett, akkor nem ült a vendégek letámadása, dinamikusabb lett a játékunk, jobban mentünk előre, nagyban hozzájárult ez a változtatás a sikerhez.
A csapat erőssége, hogy a labda birtokában meg tudjuk várni azokat a pillanatokat, amikor be tudunk lépni az üres területekre. Ugyan kaptunk egy gólt, de nem emlékszem, hogy tiszta helyzeteket alakított volna ki a Honvéd, mert nagyon egységesen védekeztünk. Sokat fejlődtünk ezen a téren, miként mentálisan is, hiszen idén mindegyik találkozón hátrányba kerültünk, és ahogy a múlt héten, ma is hátrányból álltunk föl, ami a csapat tartását bizonyítja. Egyébként ma is nagyon támadó összetételben játszottunk, a három védő közül ráadásul Polgár Kristóf szerepelt már támadó szélsőként is. Az ő beállása is bebizonyította, hogy a teljes keretre lehet számítani.
Győzelmünkkel elkerültünk a kieső helyről, de még mindig a tabella alján állunk, azért a földön kell maradni, és folytatni a munkát. A játékosok önbizalmának jót tehet az élcsapatok legyőzése, de ezekért a sikerekért is csak három pontot adnak.
Végezetül köszönetet kell mondanom a szurkolóknak a biztatásért, és a klubnak is, hogy mindent megtesznek a stadion megtöltéséért. A játékosok és a szurkolók egymásra találása örömteli, és bízom benne, hogy még további eredményeket hoz.
Supka Attila:  - Nagyon nagyon bosszús vagyok a mai mérkőzés után. Az első félidő úgy alakult, ahogy elterveztük, kontrolláltuk a meccset, birtokoltuk a labdát, nem voltak problémáink. A védekezés rendben volt, gólt lőttünk, és még több helyzetet alakítottunk ki.
A második játékrészben visszavettük a védekezést, nem mentünk rá az ellenfélre, hiába kiabáltunk a kispadról, önkéntelenül is tartani akarták az eredményt.
A múlt héten a PAFC ellen kaptunk, ma mi adtunk az ellenfélnek két gólt, ami azért bosszantó, mert ezen kívül még talán egy lövése volt a DVTK-nek, amit Gróf védett. Ilyen hibákat nem szabad elkövetni, a kapus nem rúghatja ki középre a labdát, majd egy 40 méteres felívelést nem tudott a védőnk tisztázni.
És a végén nem kaptunk meg egy százszázalékos büntetőt, amikor Mezghranit kilökték a labda alól az ötösön, de még egyszer mondom, nem ezen múlt, ha ugyanazt játsszuk végig, mint az első félidőben, akkor megnyerjük a mérkőzést.